Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Pest jouw kind? Of wordt jouw kind gepest? Zo herken je het!

Gepubliceerd: 25 september 2023

Pesten komt veel voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Ongeveer één op de vijf kinderen wordt minstens een keer per week gepest. Je kind kan gepest worden op school, bij de sportvereniging of zelfs online.

Cyberpesten

Online pesten wordt ook wel cyberpesten genoemd. Cyberpesten is net zo erg als gepest worden in het echt. Het is daarom belangrijk dat je let op signalen van pesten bij je kind.

Aandacht voor pesten 

Pesten kan een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van je kind. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor pesten. Hoe herken je als ouder dat je kind gepest wordt? Of wat moet je doen als jouw kind zelf pest?

MamaTien schreef vorig jaar een blog over hoe je als ouder met pesten om kunt gaan. Online of offline, dat maakt niet uit. “Denk erom, altijd opkomen voor kinderen die gepest worden!”, aldus MamaTien.

Blog

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Meer lezen
Terug naar boven