Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Pest jouw kind? Of word jouw kind gepest? Zo herken je het!

Gepubliceerd: 1 september 2022

Pesten komt veel voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Ongeveer één op de vijf kinderen wordt minstens een keer per week gepest. Je kind kan gepest worden op school, bij de sportvereniging of zelfs online.

Cyberpesten

Online pesten wordt ook wel cyberpesten genoemd. Cyberpesten is net zo erg als gepest worden in het echt. Het is daarom belangrijk dat je let op signalen van pesten bij je kind.

Aandacht voor pesten 

Pesten kan een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van je kind. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor pesten. Hoe herken je als ouder dat je kind gepest wordt? Of wat moet je doen als jouw kind zelf pest?

MamaTien neemt je graag mee in hoe je als ouder met pesten om kunt gaan. Online of offline, dat maakt niet uit. “Denk erom, altijd opkomen voor kinderen die gepest worden!”, aldus MamaTien.

Blog

Het is ’s ochtends vroeg en kleine Finn zit aan zijn ontbijt. Vier jaar is ‘ie en hij werkt een smakelijke boterham met hagelslag naar binnen. Dan komt de vraag waar hij al een tijdje tegenop ziet: “Mama, moet ik vanmiddag naar zwemles?”

Meer lezen
Terug naar boven