Pest jouw kind? Of word jouw kind gepest? Zo herken je het!

Gepubliceerd: 1 september 2022

Pesten komt veel voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Ongeveer één op de vijf kinderen wordt minstens een keer per week gepest. Je kind kan gepest worden op school, bij de sportvereniging of zelfs online.

Cyberpesten

Online pesten wordt ook wel cyberpesten genoemd. Cyberpesten is net zo erg als gepest worden in het echt. Het is daarom belangrijk dat je let op signalen van pesten bij je kind.

Aandacht voor pesten 

Pesten kan een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van je kind. Daarom is het belangrijk om aandacht te hebben voor pesten. Hoe herken je als ouder dat je kind gepest wordt? Of wat moet je doen als jouw kind zelf pest?

MamaTien neemt je graag mee in hoe je als ouder met pesten om kunt gaan. Online of offline, dat maakt niet uit. “Denk erom, altijd opkomen voor kinderen die gepest worden!”, aldus MamaTien.

Blog

Tegen de eetlust van pubers kun je niet op koken. Daar weet MamaTien alles van. Haar vriendin zat met hetzelfde probleem en haar tip zette MamaTien aan het denken. Zoiets moest bij ons toch ook kunnen? En dan het liefst dat de kinderen zelf ook een handje mee helpen. Benieuwd naar het leerzame verhaal van MamaTien. Lees haar nieuwste opvoedblog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven