Opening Mamacafé Westerhaar

Gepubliceerd: 8 oktober 2018

Op woensdagochtend 10 oktober opent het Mammacafé Westerhaar in het speellokaal van BSO de Blokstoeke aan de Oranjestraat 2B.  Tijdens de opening is Berryl van www.berrylbaby.nl aanwezig met allerlei draagdoeken. Deze ochtend heb je de kans om al je vragen te stellen en om verschillende draagdoeken uit te proberen.

Het Mammacafé is elke 2e woensdagochtend van de maand geopend, van 10.30 tot 12.00 uur. De kinderen kunnen vrij en veilig spelen.  De toegang is altijd gratis, koffie / thee kost € 0,50 en je neemt zelf drinken voor je kinderen mee. 

Het Mammacafé is een ontmoetingspunt voor zwangere vrouwen en nieuwbakken (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Doel van het café is om andere ouders te ontmoeten, contacten op te doen en ervaringen te delen. Het Mammacafé is onderdeel van het Loes loket / loket centrum voor jeugd en gezin Twenterand.
In het Mammacafé ontvangt gastvrouw Femmy je met koffie/thee. Er is altijd een lactatiekundige van Naviva kraamzorg aanwezig voor al je vragen over borstvoeding. Ook schuift af en toe de Loes Loket medewerker Arianne of Jet van het consultatiebureau aan voor het beantwoorden van vragen over zwangerschap, opvoeding en de ontwikkeling van baby’s. Ook wordt er regelmatig een thema besproken, bijvoorbeeld over ‘wennen aan ouderschap’, ‘contact met je baby’ en Dunstan babytaal .

Unieke samenwerking

Het Mammacafé Westerhaar is een initiatief van het Loes Loket en wordt mede mogelijk gemaakt door de GGD Regio Twente, Naviva Kraamzorg en door de Brede school Westerhaar. De samenwerking en inzet van deze partners maakt de opzet van dit Mammacafé uniek in Westerhaar.  

 

Blog

De eerste keer dat onze tweeling ging logeren waren ze 8 maanden. Zij sliepen toen bij opa en oma. Dit ging hartstikke goed. En hoewel het natuurlijk gek voelde voor de eerste keer, wist ik dat ze op dat adres goed verzorgd zouden worden. Opa en oma pasten immers elke week op.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven