Mindfulness, ook iets voor kinderen?

Gepubliceerd: 6 februari 2019

Afgelopen najaar hebben we onder andere in Almelo een training Mindful Opvoeden georganiseerd. Ouders die daar aan deelnemen zoeken vooral meer rust en een beter contact met hun kind.

Hoe kan ik rustig blijven als mijn kind druk en dwars is? Hoe kan ik goed dat gesprek voeren met mijn tiener? En vooral; hoe houd ik alle ballen in de lucht deze week?

 

Het is mooi om te zien hoe je leert om bewust bezig zijn met het opvoeden. Hoe je meer balans vindt bij de dagelijkse dingen.

 

Tip: Mindfulness geeft je kind ook meer rust

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat kinderen dat ook kunnen ervaren? Ook voor kinderen kan het leven heel druk zijn. Ze zoeken naar een manier om daar mee om te gaan. Mindfulness kan voor sommige kinderen heel helpend zijn. Hoe mindfullness voor kinderen eruit kan zien? We vroegen het aan Wilma, mindfulnesstrainer van Zilvereik.

Kinderen weten vaak de “aanknop” heel goed te vinden. Maar waar zit de pauzeknop om even op “uit” te staan? Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte om ze heen. Dan is het fijn als je weet hoe je je kunt ontspannen. Dat je weet hoe je  “een hoofd vol gedachten” tot rust kunt brengen. 

Wil je een paar oefeningen proberen? Luister dan hier

 

Kom naar een Loes bijeenkomst of cursus dit jaar!

Ook dit jaar organiseren we weer cursussen zoals Mindful Opvoeden. De planning is nog niet klaar, maar houd onze agenda in de gaten.

 

Contact met je kind, 4 tips

 

 

 

Blog

"Vier jaar later kan ik nog steeds zeggen dat december erg chaotisch is in ons huis. Maar alles begint officieel half november, want dan komt Sinterklaas in het land. En dit jaar is het echt voor het eerst dat het verhaal van Sinterklaas begrepen wordt en dat we de oh zo bekende combinatie zien van grote spanning en grote vreugde."

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven