Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Mindfulness, ook iets voor kinderen?

Gepubliceerd: 6 februari 2019

Afgelopen najaar hebben we onder andere in Almelo een training Mindful Opvoeden georganiseerd. Ouders die daar aan deelnemen zoeken vooral meer rust en een beter contact met hun kind.

Hoe kan ik rustig blijven als mijn kind druk en dwars is? Hoe kan ik goed dat gesprek voeren met mijn tiener? En vooral; hoe houd ik alle ballen in de lucht deze week?

 

Het is mooi om te zien hoe je leert om bewust bezig zijn met het opvoeden. Hoe je meer balans vindt bij de dagelijkse dingen.

 

Tip: Mindfulness geeft je kind ook meer rust

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat kinderen dat ook kunnen ervaren? Ook voor kinderen kan het leven heel druk zijn. Ze zoeken naar een manier om daar mee om te gaan. Mindfulness kan voor sommige kinderen heel helpend zijn. Hoe mindfullness voor kinderen eruit kan zien? We vroegen het aan Wilma, mindfulnesstrainer van Zilvereik.

Kinderen weten vaak de “aanknop” heel goed te vinden. Maar waar zit de pauzeknop om even op “uit” te staan? Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte om ze heen. Dan is het fijn als je weet hoe je je kunt ontspannen. Dat je weet hoe je  “een hoofd vol gedachten” tot rust kunt brengen. 

Wil je een paar oefeningen proberen? Luister dan hier

 

Kom naar een Loes bijeenkomst of cursus dit jaar!

Ook dit jaar organiseren we weer cursussen zoals Mindful Opvoeden. De planning is nog niet klaar, maar houd onze agenda in de gaten.

 

Contact met je kind, 4 tips

 

 

 

Blog

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Meer lezen
Terug naar boven