Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Wat kan je als ouder doen als je kind niet goed in zijn of haar vel zit?

Gepubliceerd: 24 mei 2022

Het gaat minder goed met de mentale gezondheid van jongeren in Twente. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Twente naar de gevolgen van de coronaperiode. Wat kan je als ouder doen als jouw kind niet goed in zijn of haar vel zit?

Een goed gesprek met je kind

Jongeren in deze leeftijdsfase vinden het vaak moeilijk om te praten over hoe ze zich voelen. Zij drukken hun emoties vaak op andere manieren uit. Ze kunnen boos of juist teruggetrokken, moe en prikkelbaar zijn. Als het langer duurt, dan kan er misschien sprake zijn van een depressie. Belangrijk is dat je het gedrag van je kind in de gaten houdt, praat, vraagt en luistert. Een goed gesprek voeren met je kind is niet altijd makkelijk. Wat kan je als ouder doen als je kind niet goed in zijn of haar vel zit? We hebben informatie hierover op een rij gezet.

Voor ouders

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige is voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Contact opnemen met de Jeugdgezondheid van GGD Twente kan op verschillende manieren. Bekijk hier hoe.

Voor jongeren

Jongeren kunnen met de jeugdverpleegkundige chatten via jouwggd. Daar vinden ze ook informatie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt helaas dat ongeveer 1 op de 5 jongeren er vaker serieus aan denkt om een einde aan hun leven te maken. 113 Zelfmoordpreventie biedt hulp. Kijk op www.113.nl.

 

Blog

Mijn Indische oma, gewend aan een tropisch klimaat, wist niet wat haar overkwam tijdens haar eerste Nederlandse winter. Er lag sneeuw! Dát moest ze van dichtbij bekijken. Met haar handen schepte ze wat van het koude, witte spul op. Brrrr, gauw weer naar binnen.. En je snapt wel wat er toen gebeurde…

Meer lezen
Terug naar boven