Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd: 25 maart 2022

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt met het thema swipe, stap, sprong aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Boekjes, tablets, smartphones en tv’s hebben namelijk een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik of een swipe bevinden ze zich in een andere wereld, maar hoe zorg je ervoor dat deze wereld aansluit bij de ontwikkeling en de belevingswereld van een kind? En hoe begeleid je een kind daar stap voor stap in? Kortom, hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt in de ontwikkeling?

Check de tips op de website van de Media Ukkie Dagen voor het antwoord op bovenstaande vragen en meer. Ook Loes heeft een paar handige tips voor je: je vindt ze hier!

 

Blog

"Hij heeft altijd haast als het om vrienden, spelen en voetballen gaat. Want thuis, daar zit die vervelende moeder die altijd weer nieuwe klusjes voor hem verzint. Ik snap ook wel dat een jongen van 11 daar geen zin in heeft. Maar toch…" begint MamaTien. In deze blog vertelt ze over klusjes in huis.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven