Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Lentekriebels

Gepubliceerd: 5 maart 2020

Ieder jaar rond het begin van de lente is het de week van de lentekriebels. Dit jaar zou het straten op 16 maart. Een nationale projectweek speciaal voor de kinderen, ouders en de leerkrachten van het basisonderwijs. Desondanks hebben we hier wat tips verzameld. 

Kinderen maken vanaf de geboorte een seksuele ontwikkeling door en hebben al veel vragen over het thema. Door er met je kind over te praten, raakt je kind vertrouwd met het thema en leert zo dat het een normaal onderwerp is om over te praten. En dat zij hierin hun wensen en grenzen mogen aangeven. 

Door goede kennis over seksualiteit leren kinderen respect te hebben voor zichzelf en anderen. Ze zijn zich bewust van hun eigen en andermans gevoelens, wensen, opvattingen en mogelijkheden. En maken verantwoorde keuzes maken op het gebied van relaties en seksualiteit. Zo: 

  • durven ze eerder vragen te stellen over seksualiteit.
  • ontwikkelen ze normen en waarden op dit thema.
  • worden ze weerbaarder en spreken elkaar aan op ongewenst gedrag.
  • leren ze respectvol met elkaar om te gaan.

Meer over lentekriebels

Zit jouw kind op de basisschool? En vraag jij je als ouder af wat er gebeurt in de seksuele ontwikkeling bij basisschoolkinderen? Lees de blog van MamaTien over Lentekriebels of lees de tips van Loes:

Wil je meer weten over de Week van de Lentekriebels? Neem dan een kijkje op de website van de Week van de Lentekriebels. 

Terug naar boven