Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Week tegen pesten. Pesten: Laat je zien!

Gepubliceerd: 18 september 2018

Week tegen pesten

Deze week is de week tegen pesten georganiseerd rond het thema Laat je zien! De website is vooral voor leerkrachten. Ook als ouder kun je er iets aan doen.

Hoe ga je als ouder om met pesten? 
Pesten komt regelmatig voor onder kinderen in de basisschoolleeftijd. Pesten kan gebeuren in het zicht van andere kinderen, maar wordt meestal verborgen gehouden voor volwassenen.

Pesten: laat je zien!
Pesten is voor kinderen een hele vervelende ervaring. Ze gaan zich onveilig voelen en krijgen een slecht gevoel over zichzelf. Of het plezier om naar school te gaan verdwijnt. Het is belangrijk om pesten aan te pakken. Laat je zien: ga in gesprek op school of praat met ouders van de pester. Steun je kind bij het omgaan met de moeilijke situatie.

Digitaal pesten
Ook digitaal pesten komt regelmatig voor. Vervelende opmerkingen op de whatsapp groep, commentaar op een foto op Instagram, etc. Lees meer over wat je kunt doen als ouder tegen digital pesten op opvoeden.nl.

Ken je deze Loes tips al?

Blog

Jarenlang was ik gewend om de kinderen te brengen en te halen. Of het nou naar de sport, een klasgenootje of naar school was. Maar die tijden zijn veranderd. De tweeling is inmiddels ruim 9 jaar en ik moet zeggen dat het me allemaal veel te snel gaat.

Meer lezen
Terug naar boven