Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Kindertoetjes zijn meestal veel te zoet

Gepubliceerd: 31 oktober 2017

Je bent in de supermarkt en je zoontje mag voor het avondeten een lekker toetje uitzoeken, omdat hij vandaag zo lief is geweest. Heel herkenbaar toch? Kindertoetjes zien er vaak aantrekkelijk uit, maar hoe gezond zijn deze kleurige toetjes eigenlijk? Foodwatch deed onderzoek. 

Maar liefst 90% van de zuiveltoetjes speciaal bestemd voor kinderen is niet gezond. Dit blijkt uit het onderzoek naar het suiker-, vet- en zoutgehalte van kindertoetjes in de vijf grootste supermarkten. Slechts 5 van de in totaal 51 onderzochte kindertoetjes blijken gezond te zijn. Dit is getoetst aan de gezondheidscriteria van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De toetjes bevatten te veel suiker en vet. De normen van de WHO gaan uit van maximaal 10 gram suiker en 2,5 gram vet per 100 gram. 

De vijf toetjes die aan de gezondheidscriteria van de WHO voldeden zijn van het Albert Heijn huismerk. deze behoren tot de RockFrogs die werden geïntroduceerd naar aanleiding van de discussie over kindermarketing van ongezonde producten. 

Kindertoetjes AH

Soms ontkom je er als ouder niet aan dat jouw kind te veel suikers binnen krijgt. Wel is het belangrijk om als ouder bewust te zijn van wat je kunt ondernemen om er voor te zorgen dat jouw kind op een gezond gewicht blijft.

Loes geeft je tips:

1.Hoe zorg je voor een gezond gewicht?

2.Hoeveel en welke tussendoortjes krijgt jouw kind?

3.Hoe zorg je dat jouw peuter genoeg en gezond eet. 

4.Wat lust jouw peuter graag?

Terug naar boven