Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Kans op werk in Twente

Gepubliceerd: 6 februari 2018

De flyer ‘Kans op werk in Twente’ helpt jongeren bij keuze voor MBO-opleiding. Grote kans dat jouw zoon of dochter deze flyer ook via school ontvangt.
  
Het is belangrijk dat jongeren op tijd nadenken over de te kiezen opleiding en om door te leren. Jongeren in Twente die voor de keuze staan een MBO-opleiding te gaan kiezen, kunnen zich door deze flyer beter oriënteren op hun toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het geeft hen namelijk een helder overzicht van MBO-opleidingen (niveau 2 tot en met niveau 3 + 4) en de prognoses voor een baan bij elke opleidingsrichting.
In de flyer staan 34 beroepsgroepen in de sectoren Economie, Groen, Techniek en Zorg & Welzijn. 
 
Rob Christenhusz, wethouder Sociale zaken en Arbeidsmarktbeleid in Oldenzaal en regionaal portefeuillehouder Jeugdwerkloosheid: 
“Het is ontzettend belangrijk dat jongeren kiezen voor een opleiding die ook perspectief op werk biedt. Dat is niet alleen belangrijk voor hen zelf, maar ook van groot belang voor de toekomst van de Twentse economie en de regionale arbeidsmarkt. Talent en kennis bij jongeren moeten gestimuleerd en ontwikkeld worden. Dat jongeren doorleren is meer dan ooit van belang. Van het aantal geregistreerde werkloze jongeren heeft momenteel bijna 50 % geen startkwalificatie niveau MBO-2.”
 

Tip

 

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven