Ik rook, jij rookt...? Geef je kind een rookvrije start!

Gepubliceerd: 10 januari 2019

Roken is niet gezond. Dat wist je natuurlijk al lang. Als je zwanger wilt worden, lukt dat sneller als je niet rookt. Ook is het beter dat je partner niet rookt.

Met een kleintje in huis, is het niet verstandig om binnen te roken. Want dan loopt je kind meer kans op gezondheidsschade. Wist jij dat zelfs als er alleen maar buiten wordt gerookt, het toch schadelijk kan zijn voor de andere gezinsleden? Dat zit zo: de roker neemt na het roken schadelijke stoffen mee naar binnen, die vervolgens terechtkomen in het huis en door iedereen ingeademd worden.

Stoppen met roken: goed idee

Makkelijk is het niet, maar stoppen met roken is altijd een goed idee. Of nog beter: begin er nooit aan. Geef je kind een rookvrije start!

Tips over roken en een rookvrije omgeving

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven