Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Het Nationaal Schoolontbijt.

Gepubliceerd: 6 november 2017

Deze week is de vijftiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt begonnen, een leuk en leerzaam feestje. Van maandag 6 tot vrijdag 10 november ontbijten 550.000 kinderen samen op 2.900 deelnemende basisscholen. Het thema is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’.

Een gezond ontbijt is belangrijk voor de gezondheid van je kind. Hierdoor kunnen zij zich beter concentreren op school en worden ze minder snel dik. Je kind krijgt door te ontbijten belangrijke voedingstoffen binnen en daardoor komt de spijsvertering op gang.

Tijdens Het Nationaal Schoolontbijt krijgen de kinderen een compleet ontbijtpakket. Hierin zit onder anderen halfvolle yoghurt, groente, fruit, volkorenbrood met beleg, speltwafels, halfvolle melk en kinderthee. Het ontbijt voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zit een vrolijke placemat en een folder met ontbijttips om mee te nemen naar huis.

Om het ontbijt leerzaam te maken is er een online Ontbijtmeter toegevoegd, over de beste start van de dag. Op deze manier leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om iedere dag te ontbijten en wat ze in de ochtend het best kunnen eten. Door het hele land ontbijten burgemeesters mee. Zij laten graag het belang van een gezond ontbijt zien.

Wil jij als ouder zeker weten dat het ontbijt bij jullie thuis een goed begin van de dag is? Loes geeft je tips:

1. Is het ontbijt bij jullie een goed begin van de dag?

2. Hoe zorg je voor een gezond gewicht?

Heb je meer vragen over ontbijten? Dan kun je contact opnemen met Loes of met de Jeugdgezondheidszorg van de GGD Twente via 0900-3338889.

Terug naar boven