Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Het Groene Boekje en het Groeiboek

Gepubliceerd: 21 mei 2021

Als ouder is het zgn. Groene Boekje voor jou een bekend notitieboekje waarin jij allerlei data over je kind kunt bijhouden. Je krijgt het als jonge ouder van het consultatiebureau. Naast dit Groene Boekje is er nu ook het Groeiboek; Partners door dik en dun. Dit Groeiboek helpt nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden, ook aandacht te blijven besteden aan de partnerrelatie.

1000 dagen

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste 1000 dagen vanaf de geboorte van een kindje, niet altijd even gemakkelijk zijn, en dat tegelijkertijd deze eerste 1000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

Partners door dik en dun

Het Groeiboek is er voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Net zoals er bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, bestaat er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkáár omgaat. Jouw partnerrelatie, zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit op een ander moment vraagstukken met zich meebrengt.  

Jullie kindje, en elkaar als ouders, goed leren kennen, heeft aandacht en tijd nodig. In Partners door dik en dun vind je (achtergrond)informatie en tips om je partnerrelatie goed te houden. Ook vind je er tips voor leuke partnermomenten, zodat je - naast de zorg voor jullie kindje - ook aandacht voor elkaar hebt en houdt. En dat is ook weer goed voor de relatie met jullie kindje. 

Podcast op Spotify

Naast het Groeiboek is er ook een podcast ‘Partners door dik en dun’. In de eerste aflevering van de podcast wordt het doel van het boek ‘Partners door dik en dun’ toegelicht en het belang van de eerste 1000 dagen en de ontwikkeling van een kindje belicht. Verder hoor je ervaringsverhalen van ouders. Ervaringsverhalen die gaan over de uitdagingen voor de partnerrelatie, binnen het ouderschap. 

Loes geeft tips

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven