Heeft jouw kind de griep?

Gepubliceerd: 1 maart 2018

Kinderen die de griep hebben, krijgen meestal last van hoge koorts, hoofdpijn, keelpijn en niezen en koude rillingen. Ook moeheid en spierpijn horen bij griep. Je kind voelt zich niet lekker en zal daardoor geen zin hebben om te eten.  vrouw met muts op met zakdoek voor haar neus

Wat kun je doen?

Laat je kind voldoende drinken en slapen. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze daarna meteen weg. Was regelmatig je handen de handen met zeep, zeker na een flinke hoest- en niesbui. Leer kinderen dit ook. Houd ramen en deuren op een kier, zodat alles goed ventileert. Maak deurklinken dagelijks schoon. Was elke week beddengoed op 60 graden. Was elke week knuffels en ander speelgoed van stof in de wasmachine.

Griep is een virus en is erg besmettelijk. Het virus zit in de keel van iemand die besmet is. Door hoesten en niezen kun je het virus op iemand anders overdragen.  Als jouw kind besmet is, kan hij / zij het overdragen op een ander een dag voor dat hij / zij  ziek wordt. De meeste kinderen zijn 1 of 2 weken ziek en het gaat bijna altijd vanzelf over. 

Bel de huisarts als:

  • Bij kinderen die ouder zijn dan 2 jaar de koorts langer dan 3 dagen duurt;
  • Bij kinderen die jonger zijn dan 2 jaar en koorts hebben dezelfde dag nog;
  • De koorts weg was en terugkomt;
  • De zieke benauwd wordt. 

Meer informatie

Blog

Geloof in jezelf, doe altijd je best, wees een beetje eigenwijs en vertrouw op de wijsheid van mensen die jou wat kunnen leren. Soms krijg je als opvoeder hulp uit onverwachte hoek. Tips voor het leven, uit de mond van een profvoetballer. MamaTien verteld er meer over in haar blog:

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven