Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Gezellige feestdagen met je kinderen

Gepubliceerd: 19 december 2017

December is voor veel gezinnen een drukke maand. Sinterklaas en zijn pieten zijn volop bezig met het vullen van schoentjes, het maken van mooie surprises en dan niet te vergeten het grote feest op pakjesavond. Nadat je gezamenlijk met je kinderen ‘dag Sinterklaasje’ hebt gezongen staat de kerstvakantie al weer voor de deur. Na alle drukte op het werk en op school mag je eindelijk genieten van een welverdiende vakantie. We starten met de kerstdagen, die al heel wat voorbereiding en organisatie van je vragen. En om het jaar feestelijk af te sluiten eindigen we met een knallend oud en nieuw. Kortom, een periode vol fijne, gezellige momenten waar je volop van wilt genieten samen met je kind (eren). Maar hoe maak je er samen met je gezin gezellige dagen van?


De feestdagen zijn gezellig maar kunnen bij jonge kinderen ook voor onrust en spanning zorgen. Je houdt hier rekening mee door zoveel mogelijk de bestaande structuur aan te houden. Bijvoorbeeld vaste tijden van eten, naar bed gaan en vasthouden aan jullie bedrituelen zoals voorlezen of nog een liedje zingen. Zo houd je het gezellig:

Tip gezellige feestdagen

En de tijd van vuurwerk komt eraan. Heb je al een veiligheidsbril voor de kinderen en voor jezelf? Ken je zelf de regels en weet je hoe je je kind helpt om veilig om te gaan met vuurwerk? Loes vuurwerkadvies:

Tip veilig omgaan met vuurwerk

Loes wenst iedereen hele fijne en gezellige feestdagen en een heel goed nieuwjaar!

Terug naar boven