Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Gevaarlijke spelletjes … challenges

Gepubliceerd: 3 september 2022

Tot ongeveer 16 jarige leeftijd zijn jongeren qua ontwikkelingsfase erg gevoelig voor wat leeftijdsgenoten doen en vinden. De drang om “erbij te horen” en nieuwe spannende dingen te beleven kan soms zo sterk zijn, dat ze gevaarlijke dingen doen. Wat is de nieuwste rage? 

Toon interesse

Vraag jouw puber eens wat een shocking challenge is. En toon interesse welke (andere) challenges hij kent of heeft gedaan. Er zijn allerlei grappige, sportieve en ongevaarlijke challenges. Maar ja, daar horen lachgas, van een hoge brug in het kanaal springen, de hot summer girl, een grote hap kaneel inslikken natuurlijk niet bij.  Schrik niet, de lijst is eindeloos (inspiratie vind je trouwens op TikTok). 

Praten helpt voor weerbaarheid

Praat erover met je kind. Wat zou hij of zij zeggen en doen?  Door erover te praten help je je kind weerbaar te worden. En om z`n verstand te blijven gebruiken bij groepsdruk.

Blog

Het nieuwe schooljaar komt eraan. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de vakantie is voor ons echt voorbij gevlogen. Hebben jullie de vakantie overleefd en zijn jullie klaar voor het nieuwe schooljaar?

Meer lezen
Terug naar boven