Gevaarlijke spelletjes … challenges

Gepubliceerd: 14 juli 2022

Tot ongeveer 16 jarige leeftijd zijn jongeren qua ontwikkelingsfase erg gevoelig voor wat leeftijdsgenoten doen en vinden. De drang om “erbij te horen” en nieuwe spannende dingen te beleven kan soms zo sterk zijn, dat ze gevaarlijke dingen doen. Wat is de nieuwste rage? 

Toon interesse

Vraag jouw puber eens wat een shocking challenge is. En toon interesse welke (andere) challenges hij kent of heeft gedaan. Er zijn allerlei grappige, sportieve en ongevaarlijke challenges. Maar ja, daar horen lachgas, van een hoge brug in het kanaal springen, de hot summer girl, een grote hap kaneel inslikken natuurlijk niet bij.  Schrik niet, de lijst is eindeloos (inspiratie vind je trouwens op TikTok). 

Praten helpt voor weerbaarheid

Praat erover met je kind. Wat zou hij of zij zeggen en doen?  Door erover te praten help je je kind weerbaar te worden. En om z`n verstand te blijven gebruiken bij groepsdruk.

Blog

Denk erom, altijd opkomen voor kinderen die gepest worden! Zie je iemand in zijn eentje zitten omdat ‘ie zogenaamd niet bij de populaire mensen hoort, ga jíj er dan bij zitten.” Het was mijn moeder die me dit al vroeg inpeperde. MamaTien vertelt dat online pesten hetzelfde is als 'gewoon' pesten en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven