Gemeente zorgt voor GGZ-ondersteuning bij Wierdense huisartsen

Gepubliceerd: 9 maart 2017

Vanaf woensdag 1 maart werken bij alle huisartsenpraktijken in de kern Wierden praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg voor jongeren (POH-Jeugd GGZ). Zij zijn gespecialiseerd in problematiek van kinderen en jongeren. Denk bijvoorbeeld aan onhandelbaar, onzeker of angstig gedrag, eetproblemen, slapeloosheid of onduidelijke lichamelijke klachten. In eerste instantie gaat het om een project van drie jaar. 

Wethouder Span: “Voor veel mensen is het makkelijker om even naar de huisarts te gaan, dan een afspraak te maken bij bijvoorbeeld een psycholoog of orthopedagoog. We hopen op deze manier problemen bij jongeren en kinderen sneller te onderscheppen en sneller goede zorg voor hen vinden.” 

Wat doet de praktijkondersteuner

De gemeente werkt in dit project samen met Mediant GGZ, die praktijkondersteuners Jeugd in dienst heeft. Deze praktijkondersteuners zijn gespecialiseerd in psychische problematiek bij kinderen en jongeren van 0-18 jaar. De praktijkondersteuner herkent signalen, kan een probleem verhelderen en direct hulp bieden. Hij of zij stemt af met de huisarts en schakelt als het nodig is aanvullende of specialistische hulp in. 

De gemeente subsidieert dit project in het kader van het versterken van de preventie en vroegsignalering binnen de jeugdhulp. Aan het eind van deze drie jaar volgt een evaluatie en neemt het college van B en W een besluit over een eventueel vervolg

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Marten de Jong of Bertine ten Brinke, persvoorlichting gemeente Wierden telefoon: 0546 – 580 874 / 804, e-mailadres: communicatie@wierden.nl

Blog

Noem het een ontdekkingstuin, een privépark of ‘gewoon’ de grote tuin van opa en oma. Feit is dat mijn mannen er zonder remmingen al vele prachtige avonturen hebben beleefd. De grote tuin van opa en oma staat garant voor middagen vol fantasie, nieuwe schatten en ontzettend vieze kinderen en kleren.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier

Terug naar boven