Examens: hoe kan je je kind daarbij ondersteunen?

Gepubliceerd: 14 mei 2018

boeken examenDe examens zijn  weer in volle gang. Voor heel wat middelbare scholieren een spannende en drukke tijd. Doet jouw zoon of dochter examen dit jaar? Hij of zij heeft al vaker spannende toetsen meegemaakt. Toch is de examentijd vaak een stressvolle tijd voor jongeren. Misschien is je kind bang om het examen niet te halen of is hij/zij zich zenuwachtig. Wat kun jij doen om je kind in de examentijd te ondersteunen?

Minder stress
Probeer als ouder rust uit te stralen. Ook voor ouders is dit een spannende tijd. Je kunt wat druk en stress bij je kind wegnemen. Dit kun je doen door niet de nadruk te leggen op hoge cijfers halen, maar aandacht geven aan een goede inzet bij het leren. Heb vertrouwen in je kind.

Ontspanning
Help je kind met leren door ook ontspanning in te bouwen. Bijvoorbeeld door op tijd een pauze nemen met leren. Even afleiding zoeken en naar buiten gaan voor een frisse neus en beweging. Humor en samen lachen helpt ook goed tegen de spanning.

Praktische tips
Je kunt als ouder ook praktische zaken regelen zoals zorgen voor een rustige leerplek, gezond eten, voldoende drinken. Lees meer tips:

Hoe kan je je kind goed ondersteunen tijdens de examentijd?
Heeft jouw kind last van faalangst?
Is jouw puber wel eens angstig?

 

Blog

"De saaiheid van de straat zorgt ervoor dat ik mijn blik weer richt op het beeldscherm voor me. Hallo, valt er nog iets te beleven hier? Misschien een leuk appje van een collega?"

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven