Een teek? Pak 'm beet!

Gepubliceerd: 3 april 2017

Het is de Week van de Teek! Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kán je ziek maken als de teek lang vastgebeten in je huid zit. Hoe kun je dat  voorkomen?
 

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. De ziekte is meestal goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid. Check op de tekenradar hoe actief de teken zijn.

Dus controleer altijd nadat je met je kind in het groen bent geweest jezelf en je kind. En vind je een teek?  Dan kun je die zelf weghalen.

Teek away
Er is nu ook een "Teek away" app. Deze kunt u gratis downloaden via de Appstore of Google Play. In deze app lees je hoe jij jezelf en je kind kunt beschermen tegen teken. De app helpt ook met wat je moet doen als je door een teek gebeten bent.

Meer informatie? 
Kijk op de website van de Week van de Teek of de RIVM.

 

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven