Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Een bedankje voor alle pleegouders in de gemeente Wierden

Gepubliceerd: 9 november 2022

Het is de Week van de Pleegzorg. Een goed moment om stil te staan bij wat pleegouders voor kwetsbare kinderen betekenen én om ze in het zonnetje te zetten. Dat doet de gemeente Wierden door alle pleegouders een kaart en brievenbusattentie van Bonvanie op te sturen. Op deze manier wil de gemeente ze bedanken voor hun bijdrage aan de gezondheid en het geluk van de pleegkinderen.

Soms zijn er omstandigheden waardoor een kind (tijdelijk) niet kan terugvallen op de eigen liefdevolle en veilige thuisomgeving. Gelukkig zijn er in ons land veel mensen die iets voor een ander willen betekenen. Wethouder Hans ter Keurst: “Het is ontzettend belangrijk dat kwetsbare kinderen worden opgevangen. We zijn dankbaar dat er ook in onze gemeente vele pleegouders zijn die deze kinderen een liefdevol thuis bieden. Ieder kind verdient tenslotte een fijn en veilig thuis.”

Tekort aan pleegouders

Ondanks de vele pleegouders in Nederland is er volgens Jeugdzorg een flink tekort, zowel voor kortdurende- als lange termijn opvang. Dat tekort is in de coronaperiode door de vele beperkingen nog eens groter geworden. Ook daarvoor wordt tijdens de Week van de Pleegzorg aandacht gevraagd.

Informatieavond op donderdag 24 november

De gemeente Hellendoorn organiseert in samenwerking met pleegzorgorganisaties op 24 november een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg en wellicht openstaat voor het pleegouderschap. Inwoners van de gemeente Wierden zijn van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. De avond start om 19.30 uur in de Hellendoornzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur aan de Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Aanmelden kan door te mailen naar pleegouders@jarabee.nl.

Niets ontvangen?

Pleegouders die onverhoopt na 9 november nog geen kaart en brievenbusattentie van de gemeente Wierden hebben ontvangen kunnen contact opnemen door te mailen naar communicatie@wierden.nl.

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven