Doen jouw kinderen mee aan de Ramadan?

Gepubliceerd: 15 juni 2016

De Ramadan begint in 2019 op 6 mei en duurt tot en met 4 juni. Een maand lang niet eten, drinken, roken en geen seksuele omgang tussen zonsopkomst en zonsondergang. Doen jouw kinderen (voor het eerst) mee?

Soms willen kleine kinderen graag meedoen met Ramadan, maar hoeft het nog niet per se. Vaak beginnen kinderen rond hun tiende, twaalfde jaar en doen dan af en toe een paar dagen mee. Hoe bereid jij je oudere kinderen voor op het vasten? Het gevoel van honger, dorst of moeheid kan lastig zijn voor je kind. Bespreek het van te voren en bedenk samen vast oplossingen voor moeilijke momenten. Lees meer in de Loes-tip Hoe begeleid je je kind tijdens de Ramadan?

Ramadan gezelligste maand van het jaar

Ramadan is voor veel moslims de gezelligste maand van het jaar, maar ook een drukke maand. Veel boodschappen doen, uitgebreid koken. En als het donker is, lekker eten met familie en vrienden om je heen. Daarna naar het avondgebed en het speciale Ramadan gebed in de moskee.

Mee-eten?

Ook in Twente zijn er moskeeën of organisaties die niet-moslims uitnodigen om mee te genieten bij het feestmaal maaltijd. Loop eens binnen bij de moskee.

Suikerfeest

Volgens de Islamitische kalender is Ramadan de negende maand van het jaar. In 2019 eindigt de Ramadan op 5 juni en begint het Suikerfeest.

Roken 

De Ramadan is een mooie gelegenheid om helemaal te stoppen met roken. Wil je hier hulp bij krijgen? Kijk dan op https://www.ikstopnu.nl/

Blog

De eerste keer dat onze tweeling ging logeren waren ze 8 maanden. Zij sliepen toen bij opa en oma. Dit ging hartstikke goed. En hoewel het natuurlijk gek voelde voor de eerste keer, wist ik dat ze op dat adres goed verzorgd zouden worden. Opa en oma pasten immers elke week op.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven