Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Cursusaanbod SIZ Jonge Mantelzorgers

Gepubliceerd: 17 april 2018

“Is mijn kind een jonge mantelzorger?” Deze vraag krijgen de consulenten van Stichting Informele Zorg Twente regelmatig. Veel mensen zien mantelzorg namelijk nog steeds als het fysiek moeten zorgen voor iemand. Maar ook wanneer een kind zich zorgen maakt om zijn zieke of beperkte gezinslid of zorg moet missen is hij of zij een jonge mantelzorger. 
 
Gemiddeld zitten er in een klas wel 3 kinderen die opgroeien met een ziek of beperkt gezinslid. Hierbij valt te denken aan een broer met autisme, een zus met een spierziekte of een moeder met een depressie. Bij SIZ Twente kunnen deze kinderen ondersteuning en ontspanning vinden. SIZ Twente weet als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen die opgroeien in een zorgsituatie wat extra aandacht en een luisterend oor verdienen. 
 
Speciaal voor deze jonge mantelzorgers heeft SIZ Twente net als voorgaande jaren een divers aanbod van cursussen en activiteiten, waarin zij andere jonge mantelzorgers kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar tips geven.  
 
Binnenkort starten er weer leuke cursussen! Doe je mee?
 
Geïnteresseerd in een cursus of ons aanbod? Voor meer informatie  kijk op www.siztwente-jmz.com of bel met 085 -77 31 720. 
 

Lees meer…

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven