Cursus Billy Boem, de club voor kinderen (8-12 jr) in stressvolle thuissituaties

Gepubliceerd: 16 oktober 2018

Dit najaar start in Almelo de Billy Boem groep. Billy Boem-groepen zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken. Dit kan op heel verschillende gebieden zijn. Het kan gaan om kinderen die spanning meemaken door een zieke ouder, een overlijden, huiselijk geweld, een echtscheiding of wat dan ook.

In de bijeenkomsten zijn de kinderen bezig met Billy Boem, die thuis ook veel meemaakt. Vanuit het verhaal zijn de kinderen op een speelse manier bezig met het verwerken van spanning. Ook krijgen de kinderen tips aangereikt om beter met hun eigen situatie om te gaan. In de club is ook tijd en ruimte voor ontspanning en speelse activiteiten.

Voor Almelo zullen de bijeenkomsten plaatsvinden op een school in Almelo. De bijeenkomsten vinden plaats na schooltijd (15.30 uur – 17.00 uur).

Informatie & Aanmelden Almelo

- Folder Billy Boem Almelo

- Deze groep is bedoeld voor Almelo en de omliggende plaatsen.

- Na schooltijd, van 15.30 tot 17.00 uur

- Heb je vragen of wil je een kind aanmelden? Neem dan contact op met Peter Johanningmeijer, maatschappelijk werker, via mailadres p.johanningmeijer@avedan.nl

Informatie & Aanmelden Rijssen

- Folder Billy Boem

- In Rijssen zal na de herfstvakantie ook een groep gaan draaien. Ook daarvoor kun je je nog aanmelden. 

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven