Cursus Billy Boem, de club voor kinderen (8-12 jr) in stressvolle thuissituaties

Gepubliceerd: 16 oktober 2018

Dit najaar start in Almelo de Billy Boem groep. Billy Boem-groepen zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken. Dit kan op heel verschillende gebieden zijn. Het kan gaan om kinderen die spanning meemaken door een zieke ouder, een overlijden, huiselijk geweld, een echtscheiding of wat dan ook.

In de bijeenkomsten zijn de kinderen bezig met Billy Boem, die thuis ook veel meemaakt. Vanuit het verhaal zijn de kinderen op een speelse manier bezig met het verwerken van spanning. Ook krijgen de kinderen tips aangereikt om beter met hun eigen situatie om te gaan. In de club is ook tijd en ruimte voor ontspanning en speelse activiteiten.

Voor Almelo zullen de bijeenkomsten plaatsvinden op een school in Almelo. De bijeenkomsten vinden plaats na schooltijd (15.30 uur – 17.00 uur).

Informatie & Aanmelden Almelo

- Folder Billy Boem Almelo

- Deze groep is bedoeld voor Almelo en de omliggende plaatsen.

- Na schooltijd, van 15.30 tot 17.00 uur

- Heb je vragen of wil je een kind aanmelden? Neem dan contact op met Peter Johanningmeijer, maatschappelijk werker, via mailadres p.johanningmeijer@avedan.nl

Informatie & Aanmelden Rijssen

- Folder Billy Boem

- In Rijssen zal na de herfstvakantie ook een groep gaan draaien. Ook daarvoor kun je je nog aanmelden. 

Blog

Tegen de eetlust van pubers kun je niet op koken. Daar weet MamaTien alles van. Haar vriendin zat met hetzelfde probleem en haar tip zette MamaTien aan het denken. Zoiets moest bij ons toch ook kunnen? En dan het liefst dat de kinderen zelf ook een handje mee helpen. Benieuwd naar het leerzame verhaal van MamaTien. Lees haar nieuwste opvoedblog.

Meer lezen

Online cursussen

De cursus Positief Opvoeden is er nu ook als online versie, bekijk het hier
Terug naar boven