Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

Hoe leert jouw kind op een goede manier omgaan met geld?

Gepubliceerd: 12 februari 2023

Op een goede manier om leren gaan met geld gaat niet vanzelf. Veel hangt af van wat je hierover van huis uit meekrijgt. Het is goed om kinderen al vanaf jonge leeftijd financiële vaardigheden aan te leren. Zoals sparen, plannen en omgaan met verleidingen. Zo bereid je hen voor op een toekomst waarin zij verstandige financiële keuzes kunnen maken. Hoe help jij je kind omgaan met geld? Daar hebben we wat handige tips voor.  

Bedwing de bling; discussies over geld met je tiener?

Wat lonkt en blinkt er toch een hoop verleiding voor onze jeugd. Influencers prijzen de mooiste wannahaves aan. In games draait alles om het kopen van upgrades en vrienden showen op socials hun nieuwste sneakers. Hoe reageer jij als je tiener beweert dat dergelijke dingen ècht supercool zijn en dat hij of zij zoiets ècht heeel graag wil hebben? En please please (nu) geld wil lenen? Tieners hebben hulp nodig om verstandige keuzes te maken. Dat weten we uit hersenonderzoek. Vraag je geïnteresseerd wat het kost? En ga je er samen eens voor zitten om mee te denken over hoe hij of zij dat bedrag bij elkaar zou kunnen sparen? Ook daar hebben we tips voor!
Ook scholen besteden steeds vaker aandacht aan omgaan met geld (en groepsdruk) in de les.

Meer hierover lees je op de website Week van het geld. Het speciale magazine over financiële geletterheid is een leestip!

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven