Heb je een vraag stel hem aan Loes

Stel je vraag

22 wekenprik

Gepubliceerd: 19 november 2019

Inenting tegen kinkhoest voor zwangere vrouwen

Ben jij 22 weken of langer zwanger? Dan kun je vanaf 16 december bij de GGD Twente Jeugdgezondheid terecht voor de kinkhoestvaccinatie (ook wel 22 weken prik genoemd). De prik is gratis voor alle zwangere vrouwen.

Kinkhoest is een besmettelijke ziekte. Vooral gevaarlijk voor baby`s die nog niet zijn ingeënt. Of die nog niet genoeg prikken hebben gehad. Vaccinatie (inenting) van baby’s kan pas vanaf zes weken na de geboorte.

Een goede manier om pasgeboren baby's tegen kinkhoest te beschermen is: het inenten (vaccineren) van zwangere vrouwen. Je lichaam maakt dan antistoffen aan tegen kinkhoest. Je ongeboren baby krijgt de antistoffen via de navelstreng.

Wanneer vaccineren?

Vanaf 22 weken van je zwangerschap kun je je inenten tegen kinkhoest.  De vaccinatie moet je elke zwangerschap opnieuw halen.

Klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Blog

Jarenlang was ik gewend om de kinderen te brengen en te halen. Of het nou naar de sport, een klasgenootje of naar school was. Maar die tijden zijn veranderd. De tweeling is inmiddels ruim 9 jaar en ik moet zeggen dat het me allemaal veel te snel gaat.

Meer lezen
Terug naar boven