Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Tweelingmoeder: logeren

Gepubliceerd: 20 augustus 2021

De eerste keer dat onze tweeling ging logeren waren ze 8 maanden. Zij sliepen toen bij opa en oma. Dit ging hartstikke goed. En hoewel het natuurlijk gek voelde voor de eerste keer, wist ik dat ze op dat adres goed verzorgd zouden worden. Opa en oma pasten immers elke week op. Oma wist feilloos wat ze nodig hadden. Dit laatste vonden wij erg belangrijk met 2 babietjes. Dat gezamenlijke ritme van hun was de heilige graal.

Zelf uit logeren

In het begin hebben wij ze niet vaak laten logeren. Hier waren meerdere redenen voor. Zoals die heilige graal van hun structuur. Maar ook dat ik destijds ziek was en weinig behoefte had aan etentjes en feestjes ’s avonds. En oh ja, geloof me. Ze hebben een lange periode héél slecht geslapen. Ik kreeg doorgaans als tip om een fles wijn open te trekken en eens lekker samen erop uit te gaan en het ervan te nemen. Guess what? Moeders ging alleen uit logeren om bij te trekken. Heel hard slapen dus. De kurk bleef in de fles. Mijn betere helft kon en kan nog steeds vele malen beter tegen weinig slaap. Hij hield thuis de wacht. Hij is nog steeds bezet dames, een betere bestaat er niet in deze wereld!

Logeren als rustmomentje

Wat we wel veel vaker deden was de kinderen overdag weg brengen. In de dag zat namelijk misschien wel het meeste werk. Al die flesjes, al die luiers, het sussen, het bezighouden, het uitkoken van joost mag weten wat, groente- fruit- en yoghurthapjes, stukjes brood knippen (tip voor de tweelingouders, gaat sneller dan dat gemier met een mes), in de stoel, uit de stoel, in bed, uit bed, traplopen tot je een ons weegt en kilometers wandelen. Over die tijd zeg ik wel eens: alles was een actie, een handeling. Niets was een rustpunt, zoals je wel eens hoort over het geven van een voeding. Dus weinig doen was altijd het doel van dit soort dagen. Terwijl opa en oma alle taken op zich namen, zaten wij lekker te lunchen en door een stad te slenteren. Waarna we ze ná etenstijd ophaalden en ze alleen nog maar in bed hoefden te leggen. Als ze dan de avond én nacht goed sliepen en wij óók nog een goede film konden afkijken, hadden wij het perfecte uitje gehad. Ze gingen overdag dan ook niet alleen naar opa en oma, maar ook naar andere adressen waar ze prima werden opgevangen. 

Zolang ze zich er goed voelen

Nu worden ze ouder en zijn ze bijna kleuters. Ze vragen er nu soms zelf om dat ze willen logeren. Het is deze zomer een vakantie-activiteit en dat past uiteraard ook prima in onze vakantieplannen. Wij vinden het als ouders fijn dat ze blijkbaar zelf het vertrouwen hebben ontwikkeld dat ze elders wíllen slapen. En dat terwijl ze geen rotten in het vak zijn. En wat mij opvalt is dat ze overdag ook geen enkel probleem hebben om elders te zijn, zolang ze zich er goed voelen. Dit kan de kinderopvang zijn, maar ook bij vrienden of spelen bij een vriendinnetje.  

Uiteindelijk slapen ze toch echt het liefst thuis, in hun eigen bed met hun ratjetoe aan knuffels. Dus ach, het zal voor hen wel hetzelfde zijn als vakantie voor zoveel volwassenen: weggaan is ontzettend leuk, daarna thuiskomen nog veel meer.

Liefs van een Tweelingmoeder

 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven