Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Thuiswerken

Gepubliceerd: 19 januari 2021

Ik heb een leuk, schattig werkkamertje. Net iets groter dan een bezemkast, maar wel met een raam dat uitkijkt op de straat. Op momenten dat ik inspiratie nodig heb of me oplaad voor een nieuwe klus, staar ik naar buiten. Ik kan me tijden herinneren dat er veel mensen langsliepen. De laatste maanden is de straat uitgestorven. Alleen een paar kale bomen staan daar maar te staan.

Motivatiemaandag

De saaiheid van de straat zorgt ervoor dat ik mijn blik weer richt op het beeldscherm voor me. Hallo, valt er nog iets te beleven hier? Misschien een leuk appje van een collega of een interessant mailtje? Maar nee, de collega’s bieden geen vertier. Er is geen ontkomen aan, ik moet aan de bak. Die ene opdracht waar ik al een week tegenaan hik, kan ik echt niet langer laten liggen. Maar ik ga eerst even koffie zetten.

Oorbellendinsdag

Om 9.00 uur begint mijn werkoverleg. Dat betekent dat ik er enigszins toonbaar uit moet zien. Ik kam m’n haar en doe wat mascara op. Van een slonzige moeder word ik een verzorgde werkende vrouw. Voelt lekker. ‘Hé mam, leuke oorbellen,’ zegt Olivia blij verrast als ze me ziet. Als ik klaar zit voor de online vergadering, kijk ik niet alleen naar mijn eigen hoofd, maar ook naar de strijkplank. Want die staat ook in mijn kantoor alias bezemhok. Waar zit dat knopje om je achtergrond te vervagen? In paniek klik ik van alles aan en wel ja, druk ik de vergadering weg…

Ik zet de strijkplank op de gang. Oortjes in, kop thee binnen handbereik. Plop, plop…. één voor één verschijnen mijn collega’s in beeld. We zijn al een paar minuten bezig en… plop… komt een laatkomer binnen. Collega X staat heel hard. Ik frummel aan m’n headset, maar hoor nu de anderen niet meer. Het kind van X volgt blijkbaar aan dezelfde tafel thuisonderwijs; ik krijg zelfs de instructies van de juf mee. Collega Y woont in het buitengebied en valt af en toe weg. Omdat we overleggen met een flink aantal mensen, hou ik – geheel tegen mijn natuur in – zoveel mogelijk mijn mond. Bij een bepaald onderwerp vind ik echter dat ik iets moet zeggen. Maar niemand reageert. Ze gaan gewoon door alsof ik er niet ben…! Mijn microfoon staat aan, maar ze horen me niet. Het lijken potdikkie m’n eigen kinderen wel!

Ideeëndonderdag

Job werkt vandaag buiten de deur. De oudste drie (13, 12 en 10) redden zichzelf. Ik ben net aan het bellen als Emmanuel (7) naast me komt staan. Elke dag is hij na een uur (!) al klaar met z’n schoolwerk. Ik heb het gecheckt, meer opdrachten heeft hij niet. En dan duurt de rest van de dag best lang. Ik geef ‘m wel tips, maar als hij elk kwartier komt vragen: ‘Wat kan ik nu doen?’ ben ik natuurlijk een keer door m’n ideeën heen. Daarbij, elke keer word ik uit m’n concentratie gehaald.

Thuiswerken vs. kantoor

Als ik zou moeten kiezen wat ik het fijnst vind, thuiswerken of op kantoor, zou ik het zo niet weten. Ik mis mijn collega’s. Ook mis ik m’n kantoor; waar m’n privéleven tijdelijk op de achtergrond is. Maar ik weet zeker dat als we straks weer buitenshuis mogen werken, ik óók dingen ga missen. Niet meer snel een wasje tussendoor draaien, even knuffelen met de kinderen, het gevoel van vrijheid. En ja, ik denk dat ik zelfs mijn bezemkast-kantoor ga missen.

Het gezin van MamaTien en Job telt vier kinderen: Loïs (13), Olivia (12), Joost (10) en Emmanuel (7).

Thuiswerken in coronatijd?

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven