Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Terugblik op de webinar "Alle ballen in de lucht"

Gepubliceerd: 12 februari 2021

In januari hebben ouders met mij vanuit Almelo en omgeving de webinar ‘Alle ballen in de lucht’ gevolgd. Een duidelijke en praktische webinar, die goed aansloot bij de vragen van deze tijd. In deze tijd dat we niet bij elkaar kunnen komen, zijn webinars één van de manieren om ouders te ondersteunen. Vooraf was ik benieuwd hoe een webinar over opvoeden zou gaan. Is het veel eenrichtingsverkeer? Niets bleek minder waar. We werden aan het denken gezet met Mentimeter en vragen in een poll en in de chat ontstonden leuke gesprekken. Ouders ervaren dat ze niet de enige zijn die struggelen met deze vragen en ook ik heb hier weer mooie tips van ouders voor andere ouders uitgehaald.

Hoe houd je het gezellig thuis en hoe creëer je tijd voor jezelf? Maar ook hoe combineer je thuiswerken met online lesgeven? Dat is toch wel de grootste bal die we allemaal in de lucht willen houden. Het combineren van dingen en het steeds aandacht geven aan anderen kosten energie. Eén van de gouden tips: tijd voor jezelf kun je vooraf inplannen en dat moet je ook echt doen. Dat kan een moment zijn waarop je niets anders hoeft. Een uurtje, een ochtend, of avond waarop je mag lummelen of je met je eigen (creatieve) hobby’s bezig kunt zijn. Ook wandelen, netflixen of lezen zijn een prima invulling van ‘me-time’. Laat dat ook weten aan je partner, je me-time is namelijk niet voor huishouden 😉.

Om jezelf te helpen keuzes te maken kun je alles ophangen aan de vraag: “Moet ik dit nu doen?” Leg de klemtoon eerst op het 1e woord, dan op het 2e, dan op het 3e, daarna op het 4e en ten slotte op het 5e woord. Probeer het maar eens en ontdek welk inzicht dit jou geeft.

Het was echt fijn om in een webinar met andere ouders hier mee bezig te zijn. Het geeft mij een gevoel van ruimte dat ik niet alles tegelijk hoef te doen. Nu een paar weken later, betrap ik mezelf erop dat ik ’s avonds tevreden terug kijk op de dag. Het was nog steeds een pittige dag, maar wat het belangrijkste was, heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen vandaag!

Wij hebben ontdekt dat webinars een mooie aanvulling zijn op wat we als Loes in de individuele contacten kunnen bieden.

  • Wil je meer weten over de webinars? Wij hebben de webinars georganiseerd samen met Family Factory;
  • Wil je een webinar volgen? Alle webinars van Loes Almelo, maar ook de andere gemeenten, staan op de agenda van Loes.

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven