Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Sporten met jonge kinderen in coronatijd

Gepubliceerd: 10 april 2020

Met jonge kinderen is het inplannen van sporten voor beide ouders een mooie uitdaging. Dit kan overigens allemaal echt wel lukken, mits je goede afspraken maakt met elkaar. En misschien zoek je dan, al dan niet tijdelijk, een andere sport waar je minder aan vaste tijden gebonden bent of iets wat gemakkelijker uit te voeren is. Nouja en verder moet je er regelmatig zin in maken..

In elk geval werkt het bij ons thuis best aardig en dat komt mede doordat er een mooi strak ritme in de week en het weekend zit. Je weet wel, met werk en kinderopvang. Duidelijk weten wanneer je iets wel en niet kan doen. En toen was daar de coronacrisis. Ohh ja, ik mis de kinderopvang, de lieve leidsters en de fijne plek die de kinderen daar hebben. Ik mis mijn collega’s, de dynamiek en andere plekken waar ik voor mijn werk naar toe ga. Thuiswerken kan ik wel ja, maar niet met 2 peuters thuis. Dus dat vergt weer een organisatie van jewelste om te kunnen functioneren. Maar ach, het leven met 2 peuters is naast hysterisch ook erg hilarisch, we zijn gezond, dus we komen de dagen wel door. Hier geen thuisonderwijs, voor de ouders die dat ook nog moeten doen, petje af.

Topsport

Dus hoewel jongleren tussen jonge kinderen, thuiswerken en een man die bijna fulltime buitenshuis moet werken mijn inziens sowieso topsport is, willen we natuurlijk ondertussen niet helemaal vastlopen door de koekjes en taart die we uit troost eten. Nu wil in het mijn geval zo dat ik sowieso meer beweeg als ik met mijn kinderen thuis ben, dan wanneer ik een hele dag op mijn werk zit. Vroeger liep ik 100 keer per dag de trap op en af en liep ik vrijwel altijd met een baby op de arm. En wandelen. Man, wat heb ik kilometers gewandeld. Gewoon lukraak beetje rondlopen, ik was zo een uur verder en mijn kinderen stil.

Paardjesjacht

Maar nu ze groter zijn, alle dagen thuis en afstand moeten houden van mensen, gaan we vooral fietsen. Wij hebben een bakfiets en dat is ideaal. Ik gooi de kinderen erin, eventuele cadeautjes voor jarige kindjes die we middels raambezoek afgeven, kaartjes voor op de post en brood voor de diverse dieren die we bij langs fietsen. In plaats van de Berenjacht gaan wij op Paardjesjacht. We proberen af en toe een lege speeltuin te vinden, waar ze even van de glijbaan mogen en hup, dan fietsen we weer verder.

Thuis en in de tuin vermaken de kinderen zich overigens ook best wel goed. Mag ik een ode uitspreken aan de zon die nu al zoveel weken schijnt? Oh man, wat als het nu al 3 weken geregend had? Kan mij het dus wat schelen dat driekwart van de zandbak in ons huis ligt en de tuin veranderd is in een stoepkrijt-terras. Het zij zo. Op dit moment zijn er ergere dingen in de wereld.

En als de kinderen ’s avonds in bed liggen, dan ga ik een rondje hardlopen of wandelen. Of werken. Tja.

Liefs van een Tweelingmoeder

Lees ook de Loes-tips

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven