Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Tweelingmoeder: Sinterklaasstress

Gepubliceerd: 29 november 2021

Wij zijn gezegend met 2 bijna-kleuters die gezellig in dé feestmaand van het jaar jarig zijn, hoera! Bij hun geboorte kreeg het al iets magisch. Ik werd in het ziekenhuis in mijn rolstoel langs een gigantische kerstboom gedrukt met 2 maxi cosi’s op schoot. Nadat ik daarvoor voor beide een Sinterklaas-presentje had gekregen. In mijn kraamweek lag er, zoals in een sprookjesboek, sneeuw. En kreeg ik zelfs blauw/roze kerststukjes. Dat terwijl ik ondertussen pepernoten at. Iedereen zei dat de Kerstdagen dan zo mooi zouden zijn. Ik lag de halve Kerst op bed gezien extreme vermoeidheid, maar oké. Met de jaarwisseling zaten we flesjes te geven met vuurwerk erbij. Magisch, maar daarnaast ook nogal euh..veel.

December nog altijd chaotisch

Vier jaar later kan ik nog steeds zeggen dat december erg chaotisch is in ons huis. Maar alles begint officieel half november, want dan komt Sinterklaas in het land. En dit jaar is het echt voor het eerst dat het verhaal van Sinterklaas begrepen wordt en dat we de oh zo bekende combinatie zien van grote spanning en grote vreugde. Sinterklaas mochten we dit jaar goed onthalen, wat een festijn!

Cadeautjes, cadeautjes en nog eens cadeautjes

Dit jaar pakken we het wel een tikje anders aan dan vorig jaar. Waarbij we de eerste 2 jaar Sinterklaas nog grotendeels konden overslaan, hadden we rond hun 3e verjaardag het lumineuze idee om een Pakjesmiddag met familie mét lootjes te houden en de schoen fanatiek te gaan zetten. We waren alleen even vergeten dat ze de schoen ook op tig andere plekken mochten zetten. Tel daar een ‘corona-verjaardag’ verdeeld over meerdere dagen bij op en dat betekende een week lang een doorlopende stroom aan cadeaus. Als iemand mij een berichtje stuurde: ‘heb je nog wensen voor de kinderen?’, zakte de moed me in de schoenen. Ik had overal lijstjes liggen, met cadeau-ideetjes. Maar aan wie had ik ook alweer wat gestuurd? In de bewuste week hadden de kinderen geen idee meer of het een cadeau voor Sinterklaas was of voor hun verjaardag. Tegen de tijd dat het Kerst was, huilden ze zich door het kerstdiner heen. Zo afgepeigerd. En met Oud & Nieuw lagen wij er voor 12 uur in. 

Dit jaar doen we het anders

Nee, dit jaar doen we het anders! We houden alsnog een Pakjesmiddag, maar dan alleen met ons vieren. En we bepalen tegen die tijd hoe we dat gaan aanpakken. Hun verjaardag vieren we sowieso klein en alleen op de dag zelf, met raam- en deurbezoek dat van harte welkom is om te feliciteren. Ze willen Sinterklaas-journaal niet persé zien en dat is prima. Ze mogen hun schoen zeker een paar keer zetten, maar grootse cadeaus gaan ze er niet in vinden en ze zetten geen schoen rond de tijd dat ze jarig zijn.  

Tot nu toe zien we rustigere kinderen. Dat ze een jaartje ouder zijn scheelt daarbij natuurlijk ook. Ze zijn vooral heel blij! Ze zingen met volle borst over Sinterklaas Kapoentje, verheugen zich op de Rommelpiet in huis en genieten van een extra chocolaatje of pepernoot in deze tijd. En ik geniet mee, want met het Sinterklaasverhaal begint de magie van december. Maar prijs de dag niet voor het avond is, zou mijn oma zeggen. Het is nog geen Oud & Nieuw.

De Tweelingmoeder

 

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven