Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Samen naar de ruimte

Gepubliceerd: 17 september 2018

"Mama, wil je met mij in een raket naar de ruimte? Dan gaan we samen kijken of God bestaat". Zichtbaar trots op zijn slimme plan, wacht hij mijn antwoord af. Net op tijd hou ik mijn "dat kan toch helemaal niet" in en kijk ik hem nieuwsgierig aan. "Hoe dan?"

We pakken wat sterren mee

Hij gaat helemaal los. We verzinnen dat de raket van Lego is, zorgen voor enorme boosters en gaan op zoek naar de sterkste motoren van de hele wereld. We stappen in, tellen af en dan vertrekken we. Wat hem echt super gaaf lijkt is dat er geen zwaartekracht is, dat wij dan rondzweven en dat er niets meer op de grond kan vallen. Ook wil hij naar de zon, de maan en Saturnus. We pakken direct wat sterren mee, want volgens hem zijn die echt heel erg klein. Misschien kunnen we er één meenemen voor papa en Jim, zijn kleine broer. 

Oneindige fantasie

Als de volgende dag een vriendje komt spelen, werken ze samen zijn plan uit. De hele middag wordt er gesproken over de sterren, de planeten, stoere astronauten en enorme raketten. Prachtig om naar te luisteren, want wat hebben ze mooie ideeën. De fantasie van beide heren is oneindig. Wat me opvalt is dat er alleen in mogelijkheden wordt gedacht en wat weten ze eigenlijk al veel over het heelal en de melkweg, het sterrenstelsel waar onze aarde onderdeel van is.

Een ereplaats in het legomuseum

Als papa die avond thuis komt krijgt het grootse plan een praktisch vervolg. De raketbasis, inclusief raket met boosters, wordt samen bedacht en gebouwd. Vol trots laat Len het bouwwerk aan mij zien. Het krijgt een ereplaats in het, speciaal voor deze gelegenheid opgerichte, Lego museum op zijn kamer. En God? Die hebben we niet gezien. Misschien dat we die nog eens tegenkomen bij een volgend avontuur! 

 

ruimteschip van lego

Blog en afbeelding door MamaEmilia

 

Handige tips

Hoe zorg je voor een goede band met je kind?

Hoe leer je je peuter samenspelen?

 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven