Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Pokken in het paradijs

Gepubliceerd: 10 juli 2013

Eindelijk vakantie! Spullen gepakt. Griekenland here we come!  Voor het eerst in het vliegtuig met ons dochtertje van anderhalf. Van te voren was ik best zenuwachtig over het vliegen. Hoe zou dat gaan? Ik ergerde me al enorm aan al die huilende kinderen in het vliegtuig, maar nu als moeder bedacht ik me: Zou mijn kind ook zo gaan huilen? Hoe houd ik haar 4 uur bezig op één vierkante meter en dat 10 kilometer hoog in de lucht?

Maar dat ging wonderwel allemaal goed. Obstakel 1 genomen! Nu kunnen we ontspannen!

Op de eerste ochtend in ons prachtige huisje aan zee vinden we ineens dat ons dochtertje wel heel veel muggenbulten heeft. Of het zouden toch niet…. En ja hoor! Die vlekjes werden blaasjes en die blaasjes die gingen jeuken en voor we het wisten zat ze er helemaal onder! De waterpokken... Het heerste  al een tijdje op de crèche.

10 dagen duren de waterpokken gemiddeld. En laat onze vakantie nu precies 10 dagen zijn! Het ene kind krijgt maar een paar vlekjes en het andere kind zit er helemaal onder. En onze dochter behoorde natuurlijk weer tot die laatste categorie en kreeg bovendien behoorlijke koorts. Tsja, wat doe je dan? Op naar de lokale dokter en apotheek. Tsja, wat doe je dan? Op naar de lokale dokter en apotheek. Wat blijkt; in Griekenland worden kinderen dus ingeënt tegen waterpokken en komt het nauwelijks voor, we waren bijna een bedreiging voor de nationale gezondheid en moesten praktisch in quarantaine. Na wat kritische blikken en wat Grieks geroezemoes was er zelfs even sprake van dat we niet terug mochten vliegen omdat je dan gemakkelijk anderen kunt besmetten. Gelukkig waren alle blaasjes net ingedroogd en kregen we een GO van de dokter op de dag van vertrek.

Maar goed: lang verhaal kort. Hoe geniet je van de vakantie met een ziek kind?  Ze krijgen het bijna allemaal een keer dus wel fijn dat ze nu pappa en mamma de hele tijd bij zich had. En het dwong ons te ontspannen. Omdat ze veel sliep heb ik zowaar 6 boeken gelezen waar ik normaal nooit aan toe kom!  Als ik één ding heb geleerd van het ouderschap dan is het dat je plannen soms los moet laten. Just go with the flow. En dat is nu toch maar weer gelukt!  

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven