Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Op avontuur door de natuur!

Gepubliceerd: 20 oktober 2023

Zondag is vaak bij ons een rustdag. De laatste dag van het weekend voordat op maandag de drukte weer begint. We gaan op zondag vaak met het gezin op pad. Soms een uitje wat verder weg, maar vaak blijven we in de buurt. Op zo’n dag rest dan altijd weer de vraag… “wat gaan we doen vandaag?”

Activiteit bedenken

Iets bedenken wat voor alle kinderen leuk is... Met 4 kinderen van 3 verschillende leeftijden vinden we dat soms best een uitdaging. Maar we betrappen onszelf er ook vaak op dat we veel te moeilijk denken. Ingewikkeld hoeft het eigenlijk allemaal niet te zijn, toch? Gek genoeg denken wij als ouders vaak aan dingen zoals een binnenspeeltuin, een pretpark of dierentuin. Vaak met een boel gezucht als gevolg, want eerlijk is eerlijk… de drukte bewust opzoeken word je als ouder ook niet vrolijk van.

Lekker naar buiten!

Als we de kinderen vragen wat zij willen doen, krijgen we 9 van de 10 keer het antwoord dat ze naar buiten willen; het bos in. Hoe mooi wil je het hebben! Op internet zoeken we een wandelgebied uit met een kindvriendelijke (en dus niet zo lange) wandelroute. We trekken onze wandelschoenen en laarsjes aan, nemen een tas mee met flesjes water, bananen en wat lekkers; klaar om te gaan!

Spelletjes

Om de kleinsten van het gezin gemotiveerd te houden, bedenken we allerlei kleine spelletjes voor tijdens het wandelen. Wie vindt de grootste dennenappel? Waar zien we een kastanjeboom staan? En uiteraard… wie kan er het verst in de plassen springen?

Genieten als gezin

Mijn man en ik merken dat de kinderen hier enorm van genieten. Spelenderwijs kennis maken met al het moois dat de natuur te bieden heeft. We zijn mooi een paar uurtjes op pas, bewonderen de gekleurde blaadjes aan de bomen en nemen uiteraard een kastanje of 200 mee naar huis.

Oh, en een kleine bijkomstigheid: dit heeft ons, afgezien van de benzinekosten, eigenlijk niets gekost. De entreekaartjes voor bijvoorbeeld de Efteling zijn volgens mij ook 4 keer zo duur geworden in de afgelopen jaren. Ik zeg: win-win situatie!

Het gezin van Catharina en Matthé telt vier kinderen: Beaudyn (9), Luna (9), Nine (3) en Thorin (1)

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven