Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Oma op de What’s App: appeltje – eitje

Gepubliceerd: 8 april 2013

Omdat we elkaar best wel missen “whatsappt” ze me bijna dagelijks zodat ik toch een beetje op de hoogte blijf van haar wel en wee, waar ik het dan mee moet doen tot ze in de vakantie komt logeren bij haar moeder die naast mij woont.

Het kan gaan over die leuke jongen in de klas die maar niet naar haar wil kijken, of haar geld is al weer op, of “oma wat moet ik nou met mijn haar?”

Zo stromen vele tienerproblemen dagelijks mijn telefoon in. Bellen doen we minder want ze heeft altijd haar beltegoed op. Soms klinkt er een noodkreet per gratis sms en bel ik haar.

Omdat ze een zaterdagbaantje heeft bij een cateringbedrijf krijg ik ook tips toegezonden: hoe ik mijn dagelijkse maaltijden smakelijker kan maken, wat ik vooral wel en niet moet eten en daar zit warempel af en toe een topper bij.

Maar dit weekend had ze toch wat ondersteuning nodig bij het kokkerellen. Ik kreeg een foto van twee eieren in een pannetje water. Ze was voor zichzelf een lunch aan het bereiden en had daar toch wat advies bij nodig.

“Oma zit er nou wel genoeg water in de pan en staat het gas niet te hoog en hoe lang moeten die eieren er eigenlijk in blijven?” Ik stelde voor de timer op vier minuten te zetten. Elke volgende minuut was er een foto van de twee bruine eitjes zwemmend in een bubbelzee.

Opeens waren daar dan de boterhammen dik belegd met kaas en de gepelde eitjes er netjes in stukjes bovenop. Ik kreeg er trek van en besloot ook maar eens een eitje te koken.

De foto van mijn brouwsel stuurde ik haar per ommegaande. Na enige tijd een berichtje: “Oma dat moet je nou niet doen. Ik ben nog misselijk van mijn eigen boterhammen!”

Het duurde die dag wel heel lang voor ik weer iets van haar hoorde.

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven