Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Moddergrachten en kerstgourmet

Gepubliceerd: 19 december 2017

“Mama, waarom moet ik eigenlijk een nette blouse aan met kerst? We gaan toch gewoon naar opa en oma?” Die vraag zag ik even niet aankomen. Mijn weinig overtuigende antwoord: “Dat is toch leuk”, veranderde dan ook niet veel aan zijn vragende blik.

Heerlijk eten, heerlijk knoeien

We staan samen voor zijn kledingkast en zoeken setjes uit voor het kerstdiner op school en de kerstdagen met de opa’s en oma’s. We hebben zijn ‘nette blouses’ op het bed gelegd en ze zien er allemaal even stoer, maar ook erg wit en keurig uit. Len bekijkt ze kritisch: “Ik vind ze wel mooi hoor, maar we gaan toch gourmetten en buiten spelen?” Ja, dat gourmetten is al jaren traditie met mijn van oorsprong Javaans-Surinaamse schoonouders. Dat levert heerlijke combinaties op. Saoto soep voorafgaand aan de gehaktballetjes en pannenkoekjes met gele rijst. Heerlijk!
En waar heerlijk gegeten wordt, wordt heerlijk geknoeid. Ik kijk nog eens naar die mooie smetteloze blouse en bedenk me dat die er, na het kerstgourmet, niet zo wit meer uit zal zien.

Gewoon

Ik vraag Len wat hij dan wel geschikt vindt om met de kerstdagen te dragen en krijg een simpel antwoord. “Gewoon, wat ik altijd aan heb”. De combinatie van een spijkerbroek en (donkere) trui gaat het worden. “Met de politieregenlaarzen, want bij opa en oma in de tuin maken we altijd moddergrachten om de boeven te vangen!”

Fijne, relaxte en heerlijke feestdagen allemaal!

Mama Emilia

Bron: Mama Emilia - Moddergrachten en kerstgourmet

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

Geloof in jezelf, doe altijd je best, wees een beetje eigenwijs en vertrouw op de wijsheid van mensen die jou wat kunnen leren. Soms krijg je als opvoeder hulp uit onverwachte hoek. Tips voor het leven, uit de mond van een profvoetballer. MamaTien verteld er meer over in haar blog:

Meer lezen
Terug naar boven