Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Moddergrachten en kerstgourmet

Gepubliceerd: 19 december 2017

“Mama, waarom moet ik eigenlijk een nette blouse aan met kerst? We gaan toch gewoon naar opa en oma?” Die vraag zag ik even niet aankomen. Mijn weinig overtuigende antwoord: “Dat is toch leuk”, veranderde dan ook niet veel aan zijn vragende blik.

Heerlijk eten, heerlijk knoeien

We staan samen voor zijn kledingkast en zoeken setjes uit voor het kerstdiner op school en de kerstdagen met de opa’s en oma’s. We hebben zijn ‘nette blouses’ op het bed gelegd en ze zien er allemaal even stoer, maar ook erg wit en keurig uit. Len bekijkt ze kritisch: “Ik vind ze wel mooi hoor, maar we gaan toch gourmetten en buiten spelen?” Ja, dat gourmetten is al jaren traditie met mijn van oorsprong Javaans-Surinaamse schoonouders. Dat levert heerlijke combinaties op. Saoto soep voorafgaand aan de gehaktballetjes en pannenkoekjes met gele rijst. Heerlijk!
En waar heerlijk gegeten wordt, wordt heerlijk geknoeid. Ik kijk nog eens naar die mooie smetteloze blouse en bedenk me dat die er, na het kerstgourmet, niet zo wit meer uit zal zien.

Gewoon

Ik vraag Len wat hij dan wel geschikt vindt om met de kerstdagen te dragen en krijg een simpel antwoord. “Gewoon, wat ik altijd aan heb”. De combinatie van een spijkerbroek en (donkere) trui gaat het worden. “Met de politieregenlaarzen, want bij opa en oma in de tuin maken we altijd moddergrachten om de boeven te vangen!”

Fijne, relaxte en heerlijke feestdagen allemaal!

Mama Emilia

Bron: Mama Emilia - Moddergrachten en kerstgourmet

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven