Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Mijn eigen mindfulnessgoeroe

Gepubliceerd: 1 april 2019

Het is maandagochtend. Ik moet zo werken. Ik ben gestresst. De spanning bezorgt me buikpijn. Daar gaan we weer hoor, de nieuwe werkweek begint. Maar ik ben er nog niet aan toe. Het weekend duurde veel te kort. Nee, deze moeder bruist niet van energie vandaag.

Trainen onder etenstijd

Ik kijk in mijn agenda: Job en ik moeten werken, Job zelfs twee avonden. We moeten niet vergeten nog met opa en oma kort te sluiten dat zij de jongste van school halen. Vier kinderen die sporten, het is een intensief logistiek proces en meestal rond etenstijd. En dan hebben ze ook nog typles, muziekles en zwemles…

De school wil graag dat we komen helpen op spelletjesdag, vraagt of we mee kunnen rijden naar een theatervoorstelling en stuurt aanstaande donderdag de kinderen een uurtje eerder naar huis. Kan wel toch? Oh ja, Joost heeft binnenkort zijn eerste spreekbeurt. Onze hulp is daarbij gewenst, want anders bakt ‘ie er niks van.

Me-time

Valt het je op dat ik de alledaagse dingen - schoonmaken, wasgoed en koken -  niet eens noemde? Of je nou 1, 2 of 4 kinderen hebt, als ouders ben je er loeidruk mee. Ambities? Zelfontplooiing? Me-time? Dat komt wel weer. Ooit. In een ander leven.

Terug naar de maandagochtend. “We hebben zoveel te doen deze week,” klaag ik tegen Job, “ik weet niet hoe we het allemaal moeten doen.” Zoals wel vaker het geval, kijkt Job anders tegen de situatie aan dan ik. Waar ik planningen en lijstjes maak, laat Job zich blij verrassen door wat de dag voor hem in petto heeft.

Niet meer piekeren

Ik heb mijn jas al aan als Job, mijn persoonlijke mindfulnessgoeroe, de legendarische woorden spreekt: “Denk alleen aan vandaag. Morgen is morgen en dat  zie je dan wel weer.” Ik kus hem en de kinderen gedag en vertrek. Onderweg naar m’n werk neem ik een besluit. Ik ga me niet druk maken over de boodschappen die ik dinsdagavond moet kopen. Ik ga niet nadenken over hoe moe ik zou kúnnen zijn woensdag. En ik ga niet piekeren over het halen, brengen en koken op donderdag.

Eén dag tegelijk, te beginnen met vandaag. Ik ben gearriveerd op mijn werk en wandel even later rustig naar de koffieautomaat aan het einde van de gang. Terwijl het apparaat rommelt en pruttelt, haal ik diep adem en blaas rustig uit. Met een beker warme koffie loop ik naar mijn kantoor. Het komt goed vandaag. 

Het gezin van MamaTien en Job telt vier kinderen: Loïs (11), Olivia (10), Joost (8) en Emmanuel (5).

Mindful opvoeden, de cursus

Loes organiseert met regelmaat opvoedcursussen Mindful Opvoeden. Bekijk de agenda voor de aanstaande cursussen.

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven