Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Loeistrakke sportkleding

Gepubliceerd: 28 juli 2020

Het is woensdagochtend, half negen en de plicht roept. Via twee trappen loop ik door de lange gang die uiteindelijk leidt naar mijn kantoor, terwijl een stevige beat ervoor zorgt dat ik mijn pas versnel. Waar komt die muziek nou vandaan? Mijn collega’s zijn schatten, daar niet van, maar voor zover ik weet zijn ze niet zo van de dancemuziek. De pompende beat klinkt steeds luider. Als ik mijn werkkamer binnenkom, wordt het me duidelijk. Ik ben gisteren blijkbaar vergeten het raam dicht te doen. Het geluid komt van het plein buiten. Als ik uit het raam kijk, zie ik een stuk of tien dames hupsen en springen.

Een kleurrijk tafereel ontvouwt zich voor mijn blikveld. Verspreid op de grond liggen felroze en groene kettlebells, waterflessen in soorten en maten en nog wat andere materialen die ik niet thuis kan brengen. Verder zie ik veel rode wangen, bezwete voorhoofden en loeistrakke sportkleding. Dit is een bootcamp! En of ik nou wil of niet, het werkt op mijn lachspieren.

Drill instuctor

Een drill instructor is er ook. Op luide toon beveelt ze iets van de grond te pakken en schuift haar baseballcap verder over haar ogen. Ieh, wat een engerd. 

Ik zet mijn computer aan, maar kan het niet laten toch nog even naar buiten te gluren. De bass blijft pompen, dit keer op Lady Gaga’s Pokerface. Tijdens het volgende nummer, iets rustiger nu, balanceren de dames op één been. Voor de yoga-mensen onder ons: de warrior III.

In mijn gedachten maakt de schamperheid waarmee ik de sportende dames bekeek ruimte voor respect. Daar staan ze toch maar, midden op het stadsplein waar iedereen hen kan zien. Nee, perfect zijn ze niet. Maar deze vrouwen hebben er schijt aan. Ze weten dat lichaamsbeweging goed is en zijn supergemotiveerd om zichzelf op sportief gebied uit te dagen. Wat een stoere vrouwen!

Monobrauw

In onze maatschappij draait alles om schoonheid en gezondheid. Wie kan zich daarvoor afsluiten? Ikke niet hoor. Ik ben heel gevoelig voor al die beelden van mooie mensen die op zoveel verschillende manieren tot ons komen. Ook ik wil er graag goed en mooi uitzien. Slechts met moeite kan ik me afsluiten van het schoonheidsideaal dat je als vrouw lang, blond, slank en knap moet zijn. Wie heeft dat trouwens bepaald? Waarom is kort en dik met een snor en monobrauw niet in de mode?

Lekker in je vel zitten en een goed mens zijn voor je medemens is toch veel belangrijker? Dat is ook wat ik mijn kinderen probeer mee te geven. Een knappe buitenkant is mooi meegenomen, maar een knappe binnenkant is waar het in het leven echt om draait. En omdat het heersende schoonheidsideaal voor de meeste vrouwen toch niet haalbaar is, wil ik graag drie hoeraatjes voor alle bolle billen, cellulitisbenen, moedervlekken, grijze haren en dubbele onderkinnen!

Het gezin van MamaTien en Job telt vier kinderen: Loïs (13), Olivia (11), Joost (10) en Emmanuel (7).

Lees ook de Loes-tips

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven