Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Liefde en lentekriebels

Gepubliceerd: 13 maart 2020

Liefde, relaties en seks zijn interessante onderwerpen! Seksualiteit heeft een belangrijke plek in het leven van veel mensen. Dat geldt niet alleen voor ons, volwassenen, maar ook voor onze kinderen. Misschien vind je het ongemakkelijk, maar het is wel iets om even bij stil te staan. Hoe praat je over liefde en seks met je kinderen?

Seks is makkelijk bereikbaar. TV en internet brengen vrijende mensen, erotische reclames en sekssites heel dichtbij. Als volwassene kun je beslissen of je je hier wel of niet aan blootstelt. Maar hoe gaan pubers met hun - toch al - gierende hormonen hiermee om? Wil je dat ze hun seksuele voorlichting halen van internet, of wil je er zelf invloed op uitoefenen? Praten over seks, daar kun je beter al vroeg mee beginnen. Want zelfs peuters en kleuters kennen al seksuele gevoelens. Hoe ze deze gevoelens beleven, verschilt per leeftijdsfase.

Loes geeft tips

Loes heeft tips over dit onderwerp voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld wat je kunt zeggen of doen als je kind homoseksueel is, of een nare seksuele ervaring heeft gehad. Wil je meer weten? Stel je vraag aan een van onze medewerkers.

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

Het fenomeen ‘tweeling’ brengt meestal wel wat teweeg in gesprekken of op straat. "Toen mijn kinderen nog babies waren werd ik echt heel vaak aangesproken. Als iemand het ziet dan krijg ik steevast de vraag: ‘Lijken ze op elkaar?’" aldus de Tweelingmoeder. Ze verteld er meer over in haar blog!

Meer lezen
Terug naar boven