Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Liefde en lentekriebels

Gepubliceerd: 13 maart 2020

Liefde, relaties en seks zijn interessante onderwerpen! Seksualiteit heeft een belangrijke plek in het leven van veel mensen. Dat geldt niet alleen voor ons, volwassenen, maar ook voor onze kinderen. Misschien vind je het ongemakkelijk, maar het is wel iets om even bij stil te staan. Hoe praat je over liefde en seks met je kinderen?

Seks is makkelijk bereikbaar. TV en internet brengen vrijende mensen, erotische reclames en sekssites heel dichtbij. Als volwassene kun je beslissen of je je hier wel of niet aan blootstelt. Maar hoe gaan pubers met hun - toch al - gierende hormonen hiermee om? Wil je dat ze hun seksuele voorlichting halen van internet, of wil je er zelf invloed op uitoefenen? Praten over seks, daar kun je beter al vroeg mee beginnen. Want zelfs peuters en kleuters kennen al seksuele gevoelens. Hoe ze deze gevoelens beleven, verschilt per leeftijdsfase.

Loes geeft tips

Loes heeft tips over dit onderwerp voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld wat je kunt zeggen of doen als je kind homoseksueel is, of een nare seksuele ervaring heeft gehad. Wil je meer weten? Stel je vraag aan een van onze medewerkers.

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven