Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Kansrijke Start, voor ieder gezin

Gepubliceerd: 19 februari 2021

Als de dag van gisteren kan ik me nog de kraamweek van mijn oudste zoon herinneren. Zolang hadden we hier naar uit gekeken en we waren goed voorbereid, dachten mijn man en ik. Ik had als zwangere van alles gelezen in tijdschriften en was trouw bij voorlichtingsbijeenkomsten van de verloskundige. Als een spons nam ik alles in me op. Het plezier om met mijn moeder spulletjes te verzamelen. Alles nieuw kopen ging niet, maar door op tijd te beginnen en goed onze ogen op te houden, hadden we de meeste dingen mooi tweedehands kunnen vinden. We woonden op een flat 3 hoog, zonder lift. Dat was mijn grootste angst. Stel dat ik tijdens de bevalling naar het ziekenhuis moest, kwam ik dan de trap nog af…

Gelukkig verliep de bevalling zonder complicaties en konden we in ons eigen flatje onze zoon verwelkomen. Het begin van onze happy family.

En dan begint het pas. Goed voorbereid of niet, wat een onzekerheden! Hoe doe ik dit, is dit normaal… Niets gaat volgens het boekje. Als jonge moeder schoot ik de eerste weken regelmatig in de stress. Kon ik dit wel?

Dankzij de kraamhulp in de eerste week, en mijn partner, mijn moeder en mijn vriendinnen, kreeg ik langzamerhand meer vertrouwen. De bezoeken aan het consultatiebureau gaven de bevestiging dat mijn kind goed groeide en af en toe durfde ik ook daar dingen te vragen.

Elke moeder, elke vader en elk kindje verdient een kansrijke start. Een goede voorbereiding was voor mijn het halve werk. Maar de andere helft, die onzekerheid, daar waren het de professionals en mijn netwerk die me er doorheen sleepten. Voor elke zwangere is de situatie anders. Het mag daarbij niet uitmaken waar je woont, iedereen moet de juiste ondersteuning krijgen. Het programma Kansrijke Start wil dat voor elk gezin realiseren. Met de ouders samen nadenken wat er nodig is voor het ouderschap en daar samen klaar voor zijn.

Lees de Loes-tips

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven