Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

IJsblokken voor de sneeuwpop

Gepubliceerd: 15 februari 2018

Dinsdag marktdag. Vooral leuk als er overal nog sneeuw en ijs ligt en je met je loopfiets overal doorheen kan fietsen. Als we alle boodschappen binnen hebben, komen we een ‘ijsberg’ tegen. Na een aantal verwoede pogingen er overheen te rijden, wordt de loopfiets geparkeerd. Samen gaan we er boven op staan. Dat is COOL! 
 

IJsblokken op de fiets

Plan twee is wat ambitieuzer. De kleine man begint enkele ijsblokken te verzamelen en bedenkt zich dat hij ze allemaal wil meenemen voor de sneeuwpop die we in onze voortuin hebben gemaakt. Dan is de sneeuwpop weer blij. Ik vind het een goed idee, de sneeuwpop is ondertussen nogal gesmolten, dus wat extra ijs kan geen kwaad. 
Het blijkt nogal een klus, want de loopfiets heeft geen bagagedrager of mandje voorop. Maar de kleine man is vastberaden en het lukt ons om drie grote blokken vast te zetten tussen zijn zadel en stuur. Nu komt de grootste uitdaging. Met de ijsblokken naar huis fietsen. Voor de kleine man een avontuur, maar voor mij ook, want dit vergt een behoorlijke dosis geduld en had ik al verteld dat het behoorlijk koud was? 
Maar goed, wie a zegt, zegt ook b en daar gaan we. 
 
ijsblokken op de fiets

 

Alsjeblieft, dankjewel

Met bewondering volg ik het doorzettingsvermogen van mijn zoon. Uiterst voorzichtig gaan we op pad. En ook al vallen de ijsblokken tot vier keer toe, hij wil doorgaan. Prachtig is dan ook zijn grote lach als we thuis aankomen met, de iets kleinere ijsblokken dan we eerst hadden, en hij ze vol trots aan de sneeuwpop geeft. “alsjeblieft, dank je wel”, is zijn simpele overwinningstest. En de sneeuwpop? Hij ijkt echt een stuk blijer!
 

Bron: Mama Emilia Blog - IJsblokken voor de sneeuwpop

Over Loes

Leuk om kennis met je te maken! Ik ben Loes. Je kunt bij mij terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Ik werk voor dertien Twentse gemeenten.

Meer lezen

Blog

"Vandaag is het mijn geluksdag", begint MamaTien haar blog. Al gauw merkt ze dat de balans in deze dag anders is dan verwacht. Ze houdt zich in om niet iets te roepen als: “Kunnen jullie nu gewoon even weggaan?!” Vind je het vinden van balans en het geven van oprechte aandacht moeilijk? MamaTien vertelt erover in deze blog.

Meer lezen
Terug naar boven