Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Gezinsmomenten

Gepubliceerd: 12 mei 2021

Nu onze tweeling ouder wordt, kunnen we als gezin veel meer ondernemen. Of nouja, kunnen.. vooral ook willen. Eerder vonden we het vaak te veel heisa en kostte het te veel energie. Gezien mijn gezondheid de eerste 2 jaren, ging die energie alleen al op aan de dagelijkse verzorgmomenten; laat staan dat ik zin had om met 2 baby’s rond te zeulen of achter 2 weglopende dreumesen aan te rennen. 

Maar tegenwoordig ziet het leven er wat dat betreft zonniger uit en dat is me een partij fijn! We doen veel meer en ook in huis lopen de dingen soepeler. Nu heb ik dan ook pas het gevoel dat we écht een gezin zijn. Blijft soms vreemd, aangezien we dat met 2 baby’s ook al waren, maar dat zij zo.

Routines

We hebben zoals elk gezin bepaalde routines, voor doordeweeks en voor in het weekend. Voor thuis en op vakantie. Ik vind het zo grappig dat de kinderen nu tegen andere mensen daarover vertellen. Ik denk dan altijd; als we het compleet anders hadden gedaan, dan was dát hun standaard geweest. Je doet als ouders gewoon je eigen ding, wat je prettig vindt en waar je kinderen goed op gaan. En dat is dan wat werkt en fijn is.

Samen beleven

Omdat ze in de middag niet meer slapen kunnen we tegenwoordig gewoon een dag op pad. Of, hoe bizar, zonder al te veel voorbereiding zomaar een weekend weg. Hoe ouder ze worden, hoe meer je kan doen, hoe meer ze volhouden. Maar dingen samen beleven zit in de kleinste dingen, zeker met peuters. Wij zijn als gezin niet van de grootse en dure dingen, met de meest spectaculaire bestemmingen en uitjes. Maar wél van samenzijn, vrijheid hebben en zoeken, lekker spelen en weinig moeten. Onze kinderen vinden bezoekjes en visites best gezellig, maar het houdt ook ergens vrij snel weer op. Spélen willen ze, naar buiten; met de schep en een emmer. Op een klimrek of rondjes racen op de fiets. Het zijn naast de kleinste dingen ook de mopper-momenten. Want hoe irritant het gekissebis aan tafel ook kan zijn, zou je er alleen zitten met je bordje bloemkool, dan was het supersaai.

Deze gezinsmomenten zijn mij nu zo kostbaar en wat geniet ik ervan, zeker gezien de beginperiode. Natuurlijk kost het gezinsleven mij af en toe nog steeds heel veel energie. Maar man, wat krijg ik er nu ook vaak veel voor terug. We leggen steeds meer basis voor terugkerende routines die echt bij ons gezin horen. En die basis, is altijd mijn thuis.

Liefs van een Tweelingmoeder

Lees ook de Loes-tips

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven