Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

Klaar voor de start?

Gepubliceerd: 31 augustus 2023

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de vakantie is voor ons echt voorbij gevlogen. Het lijkt wel gisteren dat ik dacht: “hoe overleef ik deze zomervakantie, help!”.

Verveling slaat toe

“Wat kan ik doen?”, “ik verveel me” en “gaan we nog wat doen vandaag?”. In de eerste week van de vakantie hoorde ik vaak deze welbekende zinnetjes. Het duurde even voordat de kinderen hun draai hadden gevonden, en wij dus ook. Vooral het “ik verveel me” vloog ons regelmatig om de oren. Ik hoop dan altijd dat onze kinderen niet de enige zijn die dit doen, haha.

Vervelen is goed

Mijn moeder vertelde mij vroeger dat vervelen goed voor je was. Daar begreep ik nooit iets van. Nu ik zelf kinderen heb, begrijp ik het gelukkig wél. De kinderen hebben hun creatieve brein gebruikt om naar iets te zoeken wat ze konden doen. Gewoon door zich te vervelen. Van verkleden met kleding uit onze (ja, echt) kledingkast tot het bouwen van kastelen met rietjes.

Al met al is het dus gelukkig allemaal goed gekomen, hoor. We hebben ons allemaal prima vermaakt. Een dagje thuis, een dagje op pad, een vriendinnetje te spelen en kamperen in de tuin. Een zomervakantie genieten en vooral opladen.

Voorbereiden nieuwe schooljaar

Nu het de laatste vakantieweek is besef ik dat het tijd is om ons weer voor te bereiden op het nieuwe schooljaar! Traditiegetrouw mag de tweeling een nieuwe schooltas uitkiezen. De keuze is reuze, maar gelukkig zijn ze er altijd vrij snel over uit. Het later naar bed gaan ruilen we weer in voor naar bed gaan op de ‘normale’ tijden. De wekkers worden ’s ochtends weer gezet, zodat zij (en wij) volgende week niet voor verrassingen staan. En ja, ik zal eerlijk zijn, ook de schermtijd wordt weer geminderd. Kortom: het schoolritme mag weer worden aangehouden.

Groep 6 staat voor de deur! De dames hebben er zin in. Op naar een nieuw schooljaar waarin ze weer mogen groeien en ontwikkelen. Wij kijken er naar uit.


Het gezin van Catharina en Matthé telt vier kinderen: Beaudyn (8), Luna (8), Nine (3) en Thorin (1)

Blog

De 40 lesweken zitten er bijna op. De zomervakantie is in zicht. Yes! Het was weer een druk schooljaar waarin veel is geleerd en gedaan. Ook zijn de rapporten uitgedeeld, en dan weet je… het is nu écht bijna vakantie.

Meer lezen
Terug naar boven