Stel je vraag!

Heb je een vraag? Dan kun je die online stellen. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Liever een persoonlijk gesprek? Kijk dan bij Loes locaties voor het telefoonnummer of adres van Loes in jouw gemeente!

Stel je vraag

De ontdekkingstuin van opa en oma

Gepubliceerd: 1 oktober 2018

 

De ontdekkingstuin van opa en oma 

Noem het een ontdekkingstuin, een privépark of ‘gewoon’ de grote tuin van opa en oma. Feit is dat mijn mannen er zonder remmingen al vele prachtige avonturen hebben beleefd. De grote tuin van opa en oma staat garant voor middagen vol fantasie, nieuwe schatten en ontzettend vieze kinderen en kleren.

Monsterjacht

Vandaag zijn de mannen op monsterjacht. De tractor en loopfiets fungeren als snelle racewagens en met grote takken en zandballen worden de engerds opgejaagd. Opa en oma zitten vanaf de picknicktafel zichtbaar te genieten van de live voorstelling en ik geniet op mijn beurt van hen.

Rivieren, moerassen en modderpoelen

Als de mannen resoluut hun racewagens aan de kant zetten, is het duidelijk dat er een nieuw plan bedacht is om de monsters de baas te worden. Met emmers en gieters lopen de mannen richting de grote regenton. Ze worden allemaal tot de nok toe gevuld en de overstromingen die ze veroorzaken zorgen voor veel enthousiasme. De monsterjacht word gestaakt en de mannen hebben een geheel nieuwe taak; een rivierennetwerk aanleggen. Rivieren die zich snel vertakken, zich ontwikkelen tot watervallen en langzaam de (zwarte) zandstranden bereiken. Langzaam veranderen de stranden in moerassen en modderpoeltjes. De takken die de mannen al hadden verzameld, worden nu gebruikt om in de modder te roeren, het op te scheppen en weer net zo hard te laten vallen.

Blije moddermannetjes

Op het moment dat Len, mijn oudste zoon, aanstalten maakt om in de zelfgemaakte modderpoel te springen, wil ik roepen dat het me geen goed idee lijkt en dat we in ieder geval met opa en oma moeten overleggen of ze dat goed vinden. Maar het geamuseerde gegrinnik dat bij de picknicktafel vandaan komt, houdt mijn bemoeienis met het enthousiaste spel tegen. Mijn zoons veranderen al snel in blije moddermannen en opa en oma kijken vol trots toe. Samen hebben ze mij geleerd dat fantasie, vrij spel en gedeelde liefde de beste ingrediënten zijn voor een topmiddag!

 

 Blog door MamaEmilia

 

Handige tips

Buiten spelen, wat past bij welke leeftijd?

 

Blog

Er is er één jarig hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is onze… Nine! Hieperdepiep voor onze jongste dochter. Maar liefst 4 kaarsjes mocht ze uitblazen. Bij een verjaardag en jarig zijn hoort natuurlijk een feestje. En bij een feestje hoort…? Juist! Trakteren.

Meer lezen
Terug naar boven