"Daar wonen de boodschapjes"

Gepubliceerd: 11 november 2010

Onze derde dochter Shayla is 4,5 jaar oud. En verbaast ons elke keer weer met haar humor en heerlijke fantasie.

Zo kwam ze een poosje geleden beneden met een heel slaperig hoofd. Toen ik vroeg of  ze goed had geslapen, kreeg ik te horen: “Nee, die stomme beer blijft me maar wakker maken!!” "He bah wat vervelend nou", zei ik. "Waarom maakt hij je dan wakker ?"

Pfffffff, een diepe zucht... de armpjes in een machteloos gebaar omhoog geworpen.

"Hij wil steeds weten hoe laat het is." Ik kijk haar aan en probeer niet te lachen. En voordat ik ook  maar iets kan zeggen kruipt ze tegen me aan en fluistert in mijn oor... "Ik durf hem niet te zeggen dat ik nog geen klok kan kijken, hij denkt dat ik al heel groot ben."

Later zitten we in de auto en rijden langs een supermarkt. "Daar wonen de boodschapjes he mam", hoor ik vanaf de achterbank. "Ja, tot ze met ons mee naar huis mogen, antwoord ik. Even is het stil en dan komt ineens de vraag. "Hebben ze daar wel genoeg slaapkamers en waar zijn die dan?"

Ik beloof haar dat we dat de volgende keer maar eens moeten gaan vragen als we weer bij een supermarkt zijn.

Heerlijk toch!

Doesjka

Vind je het ook leuk om te schrijven over kinderen en opvoeden? Mail dan je column naar twente@loes.nl Wie weet staat jouw verhaal een volgende keer op deze plek.

Terug naar boven