Zwangerschapsbegeleiding gemeente Twenterand

Overzicht van mogelijke zwangerschapsbegeleiding in gemeente Twenterand en omstreken. Zwangerschapyoga, haptonomie, zwangerschapszwemmenn, ZwangerFit en hypnobirthing.

Zwangerschapsyoga

Nadruk ligt bij yoga op ontspanning. Door ademhalingstechnieken en houdingtips kun je zo de pijn beter hanteren tijdens de bevalling. (Yoga Twenterand - De Kleine Hoeve)

Haptonomie

Hierbij ligt de nadruk op contact maken met de baby in je buik. Cursussen worden vaak individueel gegeven aan aanstaande ouders. (VHZB)

Samen bevallen

Cursus gericht op informeren van wat je te wachten staat bij de bevalling en angsten bespreekbaar maken. Ook wordt aandacht besteed aan rol van partner bij de bevalling. (Samen Bevallen)

Zwangerschapszwemmen

Bij zwembad De kol in Wierden kun je terecht voor zwangerschapszwemmen. (De Kolk) 

NVFB-ZwangerFit®

Deze cursus is bedoeld voor de actieve zwangere. Je kan al vanaf de zestiende week van je zwangerschap meedoen met deze cursus. Al relatief vroeg in de zwangerschap kan preventief getraind worden met het bekken en de bekkenbodemspieren. Het voordeel is, dat de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer behouden blijven. Er worden basiselementen uit de fitness- en de aerobiclessen toegepast. Tijdens de NVFB-ZwangerFit® cursuslessen wordt fitnessapparatuur, grote ballen en klein oefenmateriaal, zoals gewichtjes en elastische banden gebruikt. In gemeente Twenterand wordt zwangerfit o.a. gegeven door PufJuf, Fysio Den Ham en Fysiotherapie Oosteinde.

Hypnobirthing

HypnoBirthing is een leuke maar vooral praktische cursus en een methode die makkelijk te leren is. Je krijgt tijdens de cursus meer informatie en handvatten dan tijdens een de ‘gewone’ zwangerschapsgym of zwangerschapsyoga. De cursus is gebaseerd op de gedachte dat als een moeder goed voorbereid aan de bevalling begint – op het fysieke, emotionele, mentale en zelfs spirituele vlak- ze de vreugde van een gemakkelijke, kalme en harmonieuze bevalling kan ervaren (HypnoBirthing Nederland).

Webinars on demand

Loes biedt webinars van Tischa Neve aan. Zij is kinderpsycholoog, opvoedkundige en auteur. Deze gratis webinars kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven