Taal voor Thuis Twenterand

Taal voor Thuis is een cursus van 20 bijeenkomsten voor ouders uit gemeente Twenterand, gegeven door speciaal getrainde taalvrijwilligers. De cursus bestaat uit twee delen. Een deel voor ouders van peuters en kleuters en een deel voor ouders van kinderen op de basisschool. Tijdens de cursus leren ouders de taal van hun kind te stimuleren door bijvoorbeeld te oefenen met taalspelletjes of vragenstellen. En je leert waar je kind mee bezig is op de kinderopvang of op school. Zo oefen je met het voeren van tienminutengesprekken of het helpen bij huiswerk of leer je leuke dingen te knutselen met je kind. Ouders werken tijdens de cursus aan thema’s waar hun kinderen ook mee bezig zijn. Denk hierbij aan ‘Knutselen’, ‘Dieren’, ‘Familie en vrienden’, ‘gevoelens en meer’. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

Voor wie is het?
De cursus is geschikt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar die ondersteuning willen hebben op gebied van taalontwikkeling en opvoeding in kleine groepjes. 
Zowel ouders met een Nederlandstalige als met een anderstalige achtergrond kunnen deelnemen. Het is wel belangrijk dat je je mondeling kunt redden in de Nederlandse taal. 

Hoe werkt het?
De cursus start bij voldoende aanmelding. De locatie is nog niet bekend, maar vindt plaats op bijv. een basisschool of kinderopvang of peuterspeelzaal etc.

Kosten?
De cursus is gratis. Een ook alle materialen zijn gratis beschikbaar.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te doen aan de cursus? Laat een berichtje achter of mail naar: d.companje@bibov.nl of bel naar 06-21612881

Overige ontmoetingsgroepen en cursussen

Er zijn ook cursussen die pas beginnen als er voldoende deelnemers zijn of waarvan de data pas later bekend worden.
Bekijk hier die ontmoetingsgroepen en cursussen.

Terug naar boven