Ouder-baby interventie; voor ouders met psychische problematiek

Voor ouders met psychische problemen is een zwangerschap en de zorg en verantwoordelijkheid voor een baby vaak een hele belasting. In zo’n situatie vinden veel ouders het moeilijk om een goede band te krijgen met hun baby, terwijl ze dat wel graag willen. Gevoelens van tekort schieten, somberheid, schuld en verwarring over wat goed en slecht is, kunnen de boventoon voeren. Herkent u zich hierin? Dan is de ouder-babyinterventie misschien iets voor u.
 
De preventiewerkers van Impluz bieden extra ondersteuning voor ouders met psychische problemen en hun baby. Dit gebeurt in de vorm van begeleiding thuis. Het gaat daarbij om het verbeteren of het herstellen van het contact tussen ouder en kind.
U krijgt informatie over opvoeding en u kunt (praktische) vragen stellen. De begeleider maakt samen met u een plan dat is afgestemd op uw situatie en de behoeften van u en uw kind. Andere gezinsleden worden zoveel mogelijk bij de begeleiding betrokken.
 
De ouder-baby interventie richt zich niet op uw psychische problemen, maar op het contact tussen u en uw baby. Het doel is het verbeteren van het contact tussen u en uw baby. Hierdoor wordt u zich bewust van uw mogelijkheden en kunt u veel meer genieten van uw baby.
 
Praktische informatie
De ouder-babyinterventie is voor vaders en/of moeders met psyschische problemen en een baby van maximaal 12 maanden oud. Als bij de baby sprake is van een ernstige ontwikkelingsachterstand dan is andere hulp noodzakelijk.
 
Voorwaarde is dat er een hulpverlener betrokken in het gezin. De interventie is op indicatie, via uw gemeente.
Hoe vaak en hoe lang u thuis bezocht wordt, is per gezin verschillend. Soms is een klein aantal bezoeken al voldoende, soms is een frequenter en langer durend contact nodig. Als het nodig is, verwijzen we na afloop naar andere vormen van hulpverlening.
 
Meer informatie en aanmelden
Voor informatie kunt u terecht bij Deirdre Janné (d.janne@impluz.nl )
De gemeente kan u en uw baby aanmelden.
T: 0570-604900 E: info@impluz.nl Bereikbaarheid: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Webinars on demand

Op Loes vind je verschillende on demand webinars. Deze webinars zijn gratis en kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven