Online cursus ‘Kopstoring’

Online cursus ‘Kopstoring’, voor jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen

 De online cursus kopstoring gaat weer van start. Deze cursus is bedoeld voor jongeren (16-24 jaar) met een ouder met psychische en/of verslavingsproblematiek. De cursus, bestaande uit 8 bijeenkomsten, wordt gegeven in de chatbox op

www.kopstoring.nl. Aanmelden kan ook via deze site. Per cursus kunnen ongeveer 6 jongeren meedoen. Het doel van ‘kopstoring’ is dat jongeren beter kunnen omgaan met de problemen van hun ouders en vooral ook leren om goed voor zichzelf te zorgen.

Veel jongeren met een psychisch zieke of verslaafde ouder zijn sterk gericht op hoe het met hun ouder gaat. Hierdoor hebben ze over het algemeen weinig aandacht en tijd voor zichzelf. In de cursus zal worden stil gestaan bij de dingen die voor de jongere zelf belangrijk zijn. Onderwerpen die worden besproken tijdens de chat zijn:

  • de ziekte of verslaving van de ouder en de gevolgen daarvan;
  • tijd voor jezelf maken;
  • positief denken;
  • steun van vrienden en familie.

Jongeren wisselen niet alleen ervaringen en tips uit, maar doen ook oefeningen.
Er zijn verschillende voordelen van de online cursus kopstoring. De anonimiteit en laagdrempeligheid worden vaak genoemd door deelnemers.

 Gedurende het gehele jaar starten er online cursussen ‘Kopstoring’, elk op een andere dag en dagdeel. De chatbox is gesloten, de jongeren kunnen alleen inloggen met een wachtwoord. De cursus wordt geheel gratis aangeboden. Op de website

 

www.kopstoring.nl kunnen jongeren ook gebruik maken van een e-mailservice, met een hulpverlener chatten, informatie zoeken op de themapagina’s en ervaringen uitwisselen via de ervaringsverhalen.

Webinars on demand

Loes biedt webinars van Tischa Neve aan. Zij is kinderpsycholoog, opvoedkundige en auteur. Deze gratis webinars kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven