Kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders die het er moeilijk mee hebben.... Waarom een cursus?

Als hun ouders gaan scheiden worden kinderen geconfronteerd met een verlieservaring. Er verandert veel voor hen in hun leven. Vaak zijn er gevoelens van verdriet, onrust, spanning, onzekerheid of schuld. Veel van deze emoties zijn onoverzichtelijk en lopen door elkaar heen. Het werken met elkaar in groepsverband helpt kinderen. Door ervaringen te delen krijgen zij het gevoel er niet alleen voor te staan.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De indeling gaat naar leeftijd. Ze bestaat uit 7 bijeenkomsten en wordt wekelijks gehouden na schooltijd. De bijeenkomsten duren anderhalf uur. De groep wordt geleid door twee ervaren maatschappelijk werkers/cursusleiders die gespecialiseerd zijn in de hulpverlening die gericht is op het werken met kinderen in echtscheidingssituaties.

De cursus wordt verzorgd door AVedan en is bedoeld voor het hele werkgebied. De groep bestaat gemiddeld uit 8 kinderen.

Doel
Voorkomen dat kinderen psychosociale problemen ontwikkelen ten gevolge van de scheiding van hun ouders. Kinderen leren omgaan met de scheiding en de gevolgen daarvan. Zij leren sociale en probleemoplossende vaardigheden.

Werkwijze
Het is de bedoeling dat een aanzet gegeven wordt om kinderen te helpen de scheiding een plek te geven en hun emoties te verwerken. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan een veilig groepsverband, waarin kinderen uiting durven geven aan hun ervaringen. Dit wordt gerealiseerd door middel van rollenspelen, expressie- en verschillende spelvormen.

Aanmelding
De cursus start bij voldoende deelname. Aanmelding kan gedaan worden door de ouders, maar ook door scholen, huisartsen of hulpverleningsinstanties (uiteraard in overleg met de betrokkenen). Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

  • Voor nadere informatie en aanmelding kun je je wenden tot Avedan.
  • Of telefonisch contact opnemen via nummer 0546-544100.
  • Ook kun je het contactformulier op de Loes-website invullen. Er wordt dan binnen één werkdag contact met je opgenomen.

Webinars on demand

Loes biedt webinars van Tischa Neve aan. Zij is kinderpsycholoog, opvoedkundige en auteur. Deze gratis webinars kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven