Kinderclub voor kinderen die opgroeien in gezin met stress, spanning of psychische problemen

Maandag 19 maart 2018, start in gemeente Twenterand, de gratis club voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress, spanning of psychische problemen. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Mindfit in samenwerking met Maatschappelijk Werk Noord West Twente de kinderclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door twee ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder die ernstig ziek is, een scheiding, ruzie of schulden. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.”

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen”, legt Deirdre uit. “’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

Waar
De bijeenkomsten vinden plaats in Het Punt in Vroomshoop aan de Burgemeester Koetjestraat.

Wanneer
De data worden binnenkort geplaatst.
De tijden voor de kinderen zijn 15.30 - 17.00 uur.


Aanmelden
kan via het Loesloket :
abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl of bel: (0546) 481 460

 

Overige ontmoetingsgroepen en cursussen

Er zijn ook cursussen die pas beginnen als er voldoende deelnemers zijn of waarvan de data pas later bekend worden.
Bekijk hier die ontmoetingsgroepen en cursussen.


Terug naar boven